El formatger Eugeni Celery presenta aquesta setmana un dels formatges més antics dels quals es té coneixement: el Maó-Menorca artesà. Una peça, que com remarca Celery, "ja es tenen vestigis abans de Crist", i també amb una presència molt important als segles X i XII, "quan es comerciava entre Gènova i Catalunya". A causa del seu gust salabrós, de cuit, de celler, el Maó-Menorca artesà convida a maridar-lo amb un vi consistent, amb cos, de l'illa.

El propietari de la Formatgeria Eugene et descobreix tot el que has de saber d'aquesta peça menorquina única. Fes play i deixa't encisar!


Formatge Maó-Menorca: vestigis abans de Crist

El formatge Maó-Menorca és molt més que un formatge. És una finestra a la rica herència gastronòmica de l'illa de Menorca. Amb una Denominació d'Origen que en certifica l'autenticitat, aquest formatge representa segles de tradició i passió per la producció formatgera. La Denominació d'Origen del formatge Maó-Menorca és un segell de qualitat que garanteix la procedència i el procés d'elaboració d'aquest formatge. Cada mos és un viatge sensorial a l'illa, amb les pastures, el clima i la tradició formatgera única.

El formatge Maó-Menorca és molt més que un formatge. És una finestra a la rica herència gastronòmica de l'illa de Menorca. A causa del seu gust salobrós, de cuit, de celler, el Maó-Menorca artesà convida a maridar-lo amb un vi consistent, amb cos, de l'illa.

L'elaboració del formatge Maó-Menorca implica la dedicació d'artesans que n'han perfeccionat l'ofici al llarg de generacions. Cada etapa, des de la selecció de la llet fins a l'afinat a les coves de l'illa, contribueix al sabor i la textura distintius. Cada tros d'aquest formatge és un viatge a la bellesa i autenticitat de Menorca. El seu sabor varia des de suau i cremós fins a intens i picant, oferint una gamma d'experiències al paladar. Acompanyat de vins o fruites, aquest formatge és un tribut a la riquesa culinària de l'illa.

Viatge sensorial i passió artesanal

Submergeix-te a l'autèntic sabor de Menorca amb el formatge Maó-Menorca. Descobreix la qualitat certificada, la passió artesanal i la tradició que s'amaguen a cada racó d'aquest formatge. Una experiència gastronòmica que transcendeix el temps i et connecta amb l'essència de l'illa.

L'any 1985 se li va atorgar, de manera definitiva, la denominació d'origen formatge Maó i posteriorment, l'any 1998, es va incorporar la paraula Menorca al formatge emparat, el qual va passar a anomenar-se Maó-Menorca. El formatge és i ha estat un producte emblemàtic de Menorca. S'elabora a l'illa amb llet de vaca quallada a baixa temperatura, és salat per immersió i curat segons els costums de l'illa. La seva elaboració respon a tradicions ancestrals, essent un dels pilars en què se sustenta part de la història i tradició ramadera i culinària de Menorca.