En un món ideal tots tindríem un gran fruiter a casa. Sempre ple fins a dalt i amb una gran varietat per a així posar remei a cada un dels antulls. Però la realitat és que això no és fàcil per molts motius i el més comú és que la majoria de les fruites s'espatllen ràpidament i al final, el que tenim, és un bol amb peces fetes malbé. Però aquest problema té una solució fàcil, canviar el fruiter pel congelador. La fruita congelada té les mateixes propietats que la fresca, o fins i tot algunes més, ja que la congelada sempre s'envasa en el seu moment òptim de maduració.

Les 7 idees congelades per a aquest estiu

Cada vegada hi ha una oferta més gran al supermercat, sobretot d'aquelles que suporten millor el procés de congelació i no perden qualitat en la seva textura, aspecte que més afecta tant la fruita com la resta d'aliments després de passar pel fred extrem. A qualsevol botiga ja trobem pinya, mango, maduixes, gerds, alvocat... i segur que moltes més. Però si ho prefereixes, les pots congelar tu mateix. Siguin collita pròpia o acabades de treure del congelador del súper, amb aquesta bossa de fruites pots preparar tot això:

1. Sucs o un smoothie

Sempre que en veus un en xarxes socials o en algun web (com aquesta) et ve de gust, però a la nevera no tens res a posar a la batedora... si la tens congelada és tan fàcil com treure un bon grapat i fins i tot barrejar dos sabors. A més, serà ja fresquet.

2. Gelat ultraràpid

Com que la fruita ja està congelada, si li afegeixes una mica de gelat la textura serà la ideal. La pinya amb gelat de coco és una combinació que segur repeteixes. Només has de passar-lo per la batedora i llest. Si el vols una mica més suau i lleuger, afegeix un raig de llet.

strawberries 7968518 1280
En un món ideal tots tindríem un gran fruiter a casa / Foto: Pixabay

3. Bombons

De sobte arriba una visita que vols sorprendre i no saps què fer? Amb una mica de xocolata de cobertura del que es fon al microones, recobreixes uns quants gerds o uns trossos de maduixa, els deixes refredar uns minuts i bombó llest! Si la xocolata és negra, a més a més serà un dolç saludable.

4. Melmelades

Si t'agrada preparar la teva pròpia melmelada o compota, però en aquest moment no està disponible aquesta fruita que tant t'agrada, estira congelador. La recepta serà la mateixa i el resultat igual d'espectacular. Aquesta idea també la pots utilitzar al revés, és a dir, pensar a fer una melmelada després quan vegis que la fruita madura se t'acumula en el fruiter, però no tens temps per posar-te a cuinar en aquell moment.

raspberry 683053 1280
Més idees per a aquest estiu / Foto: Pixabay

5. Un extra saborós

I molt acolorit tant per a les teves torradetes de l'esmorzar com per al iogurt de mig matí. A aquest bol tan trist amb un iogurt natural, li afegeixes uns trossos de pinya i uns gerds i ja és una altra cosa!

6. Amanides

La fruita congelada sol vendre's en trossos petits, per la qual cosa es descongelen molt de pressa. Així, mentre trosseges la resta d'ingredients de la teva amanida, pots deixar fora uns trossos de mango, per ja afegir-los al final. Serà el toc que marqui la diferència entre una amanida avorrida i una d'espectacular.

hissi cream 4894322 1280
Gelat amb fruita / Foto: Pixabay

7. Per a un sopar refrescant

I no perquè sigui en fred. De sobte, et ve de gust una cosa original, però a la nevera hi ha poc més que un pit de pollastre. Treus del congelador uns trossos de mango i tens dues opcions. O preparar unes broquetes de pollastre i mango a la planxa o utilitzar aquesta fruita per a una salsa dolça i sorprenent.