Com cada dijous, torna la Foodlovers, i ho fa per endinsar-se en terra de volcans i descobrir-nos els restaurants imperdibles de la Garrotxa. Cuina de proximitat, amb textures i sabors increïbles. Un tataki de vedella de Girona amb hummus acompanyat de naps negres i salsa de ratafia, un suquet de rap i carxofes acompanyat de cloïsses i fesols de Santa Pau i un roger cuinat d’una forma d’allò més original són els coprotagonistes, juntament amb la nostra Foodlovers, del vídeo d’aquesta setmana. Feu play i feu gana, gourmeters!

 

La Quinta Justa (Olot)

La Quinta Justa és un restaurant ampli, d’espai lluminós, l’embolcall del qual dialoga en perfecta harmonia amb la seva cuina: entre fogons, el toc clàssic mai oblida aturar-se en la modernitat dels detalls. La seva proposta vol ser un reflex de la cuina tradicional del país amb mirada ample, però amb elements propis de La Garrotxa, uns tocs d’influència mediterrània, i la presència cabdal de productes de proximitat. D’aquesta manera, La Quinta Justa passa a ser un element indispensable del col·lectiu gastronòmic de la zona: Cuina Volcànica. El restaurant posa a disposició del client diferents opcions: el menú gastronòmic, el simfònic, la carta, el menú diari, els menús per grups…   

FRAME KM 0 OLOT 01
Tataki, hummus, naps negres i salsa de ratafia / Foto: Raquel Sánchez

📍 Passeig Barcelona, 7

Masnou (Santa Pau)

Ara fa més de dues dècades, el 1992, Masnou obria les portes. Al poble de Santa Pau hi trobem aquest restaurant familiar que defensa una cuina de la zona, casolana, amb productes purament garrotxins, però sense descuidar-hi el toc personal. Ubicat al bell mig de la zona volcànica de La Garrotxa, just al davant del volcà Croscat, Masnou ofereix als seus clients un entorn fabulós. El restaurant compta amb una terrassa jardí que, especialment a la primavera, a la tardor i sota el sol d’hivern, crea una atmosfera de connexió amb la natura que marida a a les mil meravelles amb la cuina de proximitat que hi trobem a la seva carta.

FRAME KM0 OLOT 02
Suquet de rap i carxofes amb cloïsses i fesols / Foto: Raquel Sánchez

📍 Passeig Mas Masnou, s/n

Quinze Ous (Les Preses)

Quinze Ous és un restaurant creat per Ferran Pont l’any 2017, i forma part d’un grup de restaurants olotins on les altres dues peces en serien Malespina Barra Japonesa i Quina Barra. La filosofia de Quinze Ous ha estat sempre treballar amb el millor producte, fresc i de temporada, amb una carta molt versàtil que varia segons la disponibilitat de mercat. Al restaurant treballen amb petits productors, seleccionats de manera minuciosa, perquè aportin el seu punt de genuïnitat a la cuina del local. L’autoproducció és un altre dels seus trets d’identitat: al Quinze Ous produeixen diàriament el seu pa i tenen un hort a Riudaura per oferir als comensals hortalisses de la terra.

FRAME KM0 OLOT 03

Un dels plats estrella del Quinze Ous / Foto: Raquel Sánchez

📍 Carrer del Molt Honorable Josep Tarradellas i Joan, 9