“El mar vist a través d’una arcada”, escriví Josep Pla sobre Calella de Palafrugell, “existeix una cosa més prodigiosament bella?”. L’escriptor d’El quadern gris es firava la Taverna Can Batlle, i vosaltres esteu convidades i firar-vos-hi en la vostra pròxima escapada cap a la Costa Brava. Només cal que seguiu fil per randa els consells, i les descobertes, de Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança.

Feu play i feu gana, gourmeters!

 

Restaurant Gelpifish

Si busqueu un restaurant de cuina mediterrània actual, on el producte de proximitat brilli amb llum pròpia, situat en un entorn únic i amb unes vistes absolutament espectaculars, el Restaurant Gelpifish és una aposta segura. Obert tot l’any, ofereixen tota mena d’àpats: des dels esmorzars fins a les copes de sobretaula. I, tot plegat, en un ambient exclusiu.

FRAME 24 KM0 03
Vieires amb cansalada ibèrica / Foto: Sònia Carmona

🍽️ 19 euros (Preu plat)

📍 Carrer de les Voltes 11

Restaurant Tragamar

El producte de proximitat del Tragamar no ve només de mar endins: les verdures que hi serveixen també provenen d’horts ecològics de la zona, com el de l’Imma que dona nom a alguns dels plats. Al cor de la seva carta no poden faltar els arrossos, però altres tastets com la sípia amb sobrassada també són irresistibles, i fan palesa la influència menorquina del xef Adrián Pascual. Tot plegat, al bell mig de la Platja del Canadell, una joia de la Costa Brava.

FRAME 24 KM0 02
Arròs del senyoret / Foto: Sònia Carmona

🍽️ 24 euros (Preu plat)

📍 Passatge Jimmy Rena s/n

El Balcó de Calella

El Balcó de Calella, que destaca pel seu producte fresc i pels seus plats de temporada, el trobareu dins de l’Hotel Sant Roc, un establiment gairebé centenari que sempre ha estat gestionat per la mateixa família. El Balcó de Calella és un lloc idíl·lic i amb vistes de postal, on s’hi ve a desconnectar i a gaudir d’un bon àpat en bona companyia.

FRAME 24 KM0 01
Cebiche de corball i navalles / Foto: Sònia Carmona

🍽️ 19 euros (Preu plat)

📍 Plaça Atlàntic 2 (Palafrugell)