Avui Sònia Carmona, la Foodlovers de La Gourmeteria, fa cap a Mataró per compartir amb nosaltres troballes per a tots els gustos: terrina de foie amb hibiscus acompanyada d’una reducció de vinagre balsàmic amb fruits vermells a la vainilla; crestes japoneses farcides de peu de porc i llobregant amb sopa thai; i hamburguesa de verdures amb pa de remolatxa, formatge cheddar, maionesa vegana, ou poché i xips de moniato. Si el simple gest de llegir aquestes ratlles ja us ha fet venir gana, quan veieu el vídeo de la Sònia ja estareu deliciosament  perduts i perdudes.

¡Feu play i feu gana, gourmeters!

 

Sangiovese

Sangiovese va obrir les portes l’any 1999. El restaurant, de dues plantes, s’ubica en un edifici de 1900 de decoració art decó. La xef Pepi Sánchez ofereix als comensals productes frescos de primera qualitat, cercant-hi la proximitat però alhora obrint-se a ingredients de tot el món. L’objectiu? Crear una cuina de mercat creativa. Pel que fa a la carta de vins, Sangiovese compta amb l’impressionant nombre de 250 referències

FRAME 14 KM 0 01
Terrina de foie amb hibiscus acompanyada d’una reducció de vinagre balsàmic amb fruits vermells a la vainilla / Foto: Raquel Sánchez

📍 Muralla de Sant Llorenç, 32

La Marineta

Restaurant amb la força de tres generacions al darrere, La Marineta ofereix platets amb un toc d’autor, però sense perdre mai de vista la tradició de la cuina catalana. Pèsols, gambes i calamars són algunes de les meravelles que els hi brinda el paratge maresmenc, i a La Marineta els hi treuen tot el suc possible, amb una cuina basada en el territori, en el producte de proximitat i en la saviesa familiar que arrossega orgullosament el restaurant.

FRAME 14 KM 0 02

Gyozas farcides de peu de porc i llobregant amb sopa thai / Foto: Raquel Sánchez 

📍 Carrer de Cuba, 76

La Cuina del Cel

Des que va obrir el 1996, La Cuina del Cel va fer una aposta per la cuina sostenible, rica, nutritiva, on el món vegetal pren un protagonisme gairebé omnipresent. Plats vegetarians, plats vegans, plats plantbased, sí; però també una cuina sana, natural, i saborosa. La cuina casolana, elaborada amb aliments frescos i naturals, és un dels pals de paller del local. La influència d’altres tradicions? També hi són, és clar; tot en favor de trobar l’equilibri de salat, dolç, àcid, amarg i umami… Fins i tot a les postres!

FRAME 14 KM 0 03
Hamburguesa de verdures amb pa de remolatxa, formatge cheddar, mayonesa vegana, ou poché i chips de boniato / Foto: Raquel Sánchez

📍 Carrer Sant Francesc d'Assís, 7