El Mundial de Qatar 2022 ja és aquí. Aquest esdeveniment del món del futbol, més enllà de l'interès esportiu, té un altre reclam força important: la gastronomia. Què millor que gaudir dels partits del Mundial de Qatar 2022 amb el millor menjar i la millor beguda rodejat dels amics i la família? A La Gourmeteria també farem un seguiment del Mundial, però per recomanar-vos els millors plats típics de cada país i proposar-vos les receptes d'aquells menjars que no us podeu perdre per res del món. A través dels plats us farem viatjar per tot el món, descobrint la gastronomia de cada país per gaudir dels partits com Déu mana. El diumenge 20 de novembre ja s'estrena el primer partit: Qatar-Equador, i nosaltres us portem dues receptes, una per cada país, perquè xaleu del partit com si fóssiu al mateix Qatar o Equador. Preparats per obrir la ment a nous sabors amb receptes que ben segur us apassionaran? Som-hi!

Mundial de Qatar 2022: grups, horaris i tot el que has de saber sobre el torneig

 

Veure el Mundial de Qatar 2022 / Foto: Pexels
Veure el Mundial de Qatar 2022 / Foto: Pexels

Qatar: Majboos, una delícia àrab

El majboos és el plat nacional de Qatar. Es cuina a foc lent i es prepara amb xai o pollastre. Se serveix sobre un llit d'arròs especiat i s'acompanya amb amanida i salsa de tomàquet casolana. Una recepta que us farà sentir que sou als emirats àrabs gaudint del Mundial 2022. La seva preparació varia d'una regió a una altra, tot i que la base del plat és la mateixa per a tots. A continuació, us expliquem com es prepara i els ingredients que necessiteu per cuinar aquesta delícia àrab. Sorprendràs a tothom!

Ingredients per a 4 persones

  • Un pollastre gran o un xai tallat al gust
  • 500 g d'arròs llarg estil basmati
  • 5 cullerades de mantega o oli d'oliva
  • 2 cebes mitjanes
  • 1 cullerada de comí, pebre negre, cúrcuma, coriandre molt i fresc i cardamom molt
  • 2 ramellets de canyella
  • 4 claus (espècia)
  • 3 pebrots verds
  • 2 vitets (opcional)
  • 4 fulles de llorer
  • 4 cullerades de salsa de tomàquet
  • 4 tomàquets madurs
  • Fruits secs per decorar (al gust)
  • Julivert
  • All
  • Sal

Recepta de Majboos, pas a pas

  1. Rentem l'arròs fins que l'aigua surti neta i el deixem en remull amb aigua tíbia durant 30 minuts.
  2. En una cassola amb la mantega o l'oli d'oliva afegim les cebes picades i enrossim. Quan ho estiguin, afegim l'all i les següents espècies: cardamom, els claus, la canyella i remenem durant 5 minuts. 
  3. Afegim els talls de pollastre o xai, el pebre verd tallat en juliana i remenem. Deixem fins que la carn s'hagi enrossit. 
  4. Afegim els tomàquets madurs ratllats i cuinem a foc lent durant 20-25 minuts. 
  5. Incorporem la salsa de tomàquet, el llorer, el coriandre, el comí, el pebre negre i la cúrcuma. Removem durant 5 minuts. 
  6. Afegim aigua calenta i cuinem a foc mitjà fins que la carn estigui feta. Retirem la carn del brou i la reservem.
  7. Afegim l'arròs al brou de forma que quedi submergit un dit del caldo. Si és necessari, es pot incorporar més aigua. Cuinem el temps que indiqui l'arròs (normalment entre 35-40 minuts) a foc lent i un cop trenqui el bull. 
  8. Col·loquem l'arròs en una safata gran i afegim els trossos de pollastre o xai per sobre. Adornem amb els fruits secs (al gust), el julivert i servim. Es pot afegir coriandre fresc per sobre. 

⚽ Horaris i on veure tots els partits del Mundial de Qatar 2022

 

Majboos, plat típic àrab / Foto: Pexels
Majboos, plat típic àrab i nacional del Qatar / Foto: Pexels

Equador: Patacones, petits però addictius

Com en molts altres països de Llatinoamèrica, els Patacons (plàtans verds fregits) formen part essencial de la gastronomia equatoriana. Generalment, serveixen d'acompanyament a molts plats, tant que es podria dir que no hi ha un sol plat típic que no els porti. Animat a acompanyar tu també el primer partit del Mundial 2022 Qatar-Equador amb aquesta petita delícia equatoriana. No en podràs deixar de menjar-los!

Ingredients per a 4 persones

  • 5 plàtans verds o mascles
  • Oli de gra-sol per fregir
  • Coriandre fresc picat
  • Sal

Recepta dels Patacons, pas a pas

  1. Pelem tots els plàtans i els tallem en rodanxes de 2-3 centímetres. Reservem.
  2. En una paella afegim un dit d'oli de gira-sol per fregir i esperem que agafi temperatura. 
  3. Afegim les rodanxes de plàtan i deixem enrossir per les dues bandes.
  4. Quan ho estiguin, els traiem de la paella i els col·loquem en una safata amb paper absorbent. Amb l'ajuda d'una tassa de cafè, els aixafem un per un.
  5. Els tornem a posar en oli calent en la mateixa paella i els deixem un parell de minutets. 
  6. Quan estiguin, els retirem i els deixem amb paper absorbent per retirar l'excés d'oli. 
  7. Servim amb un toc de sal i coriandre fresc per sobre. 
  8. Es poden acompanyar amb salses com si fossin patates fregides.

📅 Calendari amb tots els partits del Mundial de Qatar 2022 | PDF

 

Patacons, típics d'Equador / Foto: GMVozd
Patacons, típics de l'Equador / Foto: GMVozd

Dues receptes molt diferents però boníssimes a parts iguals. Sorpreneu els amics o a la família amb qualsevol d'aquests dos plats típics del Qatar i l'Equador, els dos països que s'enfronten en el primer partit del Mundial de Qatar 2022. Aquest primer partit del Mundial de Qatar 2022 es podrà seguir el diumenge dia 20 a les 17:00 hores pel mitjà públic estatal Radio Televisión Española o Movistar Plusqui va anunciar que havien adquirit tots els drets i que, arribat el moment, es crearia un canal a la plataforma on s'emetrien la totalitat dels encontres i amb programació durant les 24 h referent al Mundial.