Oh, benvinguts! Passeu, passeu. Avui estrenem La Gourmeteria, la nova secció de gastronomia d'ElNacional.cat amb continguts pensats per apropar els múltiples àmbits de la gastronomia a tots els públics. Volem tractar el patrimoni cultural gastronòmic del país tal com es mereix. Volem compartir les recomanacions dels millors restaurants i bars. Volem transmetre, amb el teu llenguatge i la facilitat com a bandera, les receptes més especials. I en definitiva, volem parlar-te del bon menjar i el bon beure amb el to distès de qui sap que la premsa i la gastronomia poden ser un maridatge magnífic.

 

Aquest nou espai el farem possible gràcies a l'Ada Parellada, l'Alba Sunyer, el Diego Alías, l'Albert Franch, la Meritxell Falgueras, el Xavi Freixes, la Sònia Carmona coneguda com La Foodlovers, el Víctor Antich, l'Anna Tomàs, la Clara Fernández, el Pep Antoni Roig, el Joan Carbó i l'Albert Vilas. I evidentment, tots els protagonistes directes de la secció: els pagesos i ramaders a qui volem conèixer, els pescadors, els viticultors, els paradistes dels mercats, els cuiners que creen art entre fogons, els sommeliers que entenen el vi com una partitura plena de notes infinites i sí, també els nutricionistes, que ens ajuden a entendre per què val la pena menjar unes coses i per què val la pena no menjar-ne unes altres.

GOURMETERIA FRAME 07
 

Ens interessa conèixer l'opinió, les crítiques fonamentades, les experiències i les reflexions de les persones referents del nostre país en l'àmbit culinari, però també ens interessa explicar quins són els locals nous que no et pots perdre, els bars de tota la vida on no pots deixar d'anar-hi, els indrets on sopar de gust, els locals selectes on dinar ni que sigui un cop a la vida i, és clar, també els restaurants als quals potser no hauríem de posar mai els peus. Ens interessa tot això i molt més: descobrir nous sabors, noves begudes i noves receptes. I aprendre a cuinar pas a pas, descobrir trucs per comprendre millor el vi o saber l'origen d'allò que mengem. I per què ho mengem.

GOURMETERIA FRAME 02

En definitiva, a La Gourmeteria volem escriure de manera diferent sobre l'art del menjar i el beure. Volem recomanar llocs que ningú abans ha recomanat. Volem explicar històries gastronòmiques que ningú ha descobert. Volem criticar els locals, els plats i les tendències per les quals potser no val la pena apostar. Volem apropar la cuina als que tenen al·lèrgia als fogons. Volem deixar de tractar el vi com una ciència de sibarites i convertir-lo en la beguda popular que sempre ha estat. Volem tractar els grans cuiners com a artesans, volem recordar que fora de Barcelona també hi ha restaurants, cellers i milions d'hectàrees de camps de cultiu. I, sobretot, volem parlar de gastronomia amb la sensibilitat d'aquells a qui un arròs massa covat esguerra una paella vora el mar i el llenguatge directe de qui el diumenge al vespre es posa a cuinar el tupper de l'endemà.

Per tot això, La Gourmeteria és gastronomia sense embuts. Per tot això, La Gourmeteria és la gastronomia que va amb tu. Per tot això, si t’agrada gaudir, t’agradarà La Gourmeteria.