El Mercat de Tortosa ja té llesta la primera "illa de tast", una zona on els clients podran seure i degustar els productes que hagin adquirit a les parades. La inversió és de prop de 60.000 euros. Aquests espais estan pensats per afavorir que el Mercat sigui un "lloc de trobada de la ciutadania" que el visita i per millorar les activitats i experiències gastronòmiques que impulsa l'Associació de Venedors del Mercat de manera periòdica a l'interior de l'edifici. "Amb aquestes illes volem potenciar encara més l'activitat comercial del Mercat, que representa una joia arquitectònica de la ciutat, i propiciar que hi hagi encara més vida", ha explicat l'alcaldessa de TortosaMeritxell Roigé, que també ha agraït la implicació de les parades en les diverses activitats de promoció de la ciutat.

Ampliar l'experiència gastronòmica

Amb aquestes illes volem potenciar l'activitat comercial del Mercat, que representa una joia arquitectònica de la ciutat

El Mercat de Tortosa compta, des d'aquesta setmana, amb una nova oferta: la primera illa de tast. Es tracta d'una zona pensada per tal que la clientela del mercat pugui completar l'experiència gastronòmica, amb la possibilitat de seure-hi i degustar-hi els productes adquirits a les diferents parades del mercat. D'aquesta manera, l'Ajuntament vol seguir potenciant el Mercat de Tortosa com a punt neuràlgic de distribució de productes de qualitat i de quilòmetre zero, al bell mig de la ciutat. La primera illa s'ha situat a l'entrada des de la plaça de Barcelona i aquest mes de gener acabaran els treballs per habilitar-ne dues més, una segona a l'entrada des de l'avinguda de la Generalitat i una tercera que es farà a tocar de l'entrada des de la plaça de la Pau.

Reforçar les activitats del Mercat

A més d'actuar com a lloc de trobada de la ciutadania durant el dia a dia, aquestes illes de tast també reforçaran les activitats que l'Associació de Venedors del Mercat organitza de manera esporàdica a l'interior de l'edifici, més enllà de l'horari comercial habitual. En són exemples els actes organitzats recentment amb motiu del Black Saturday, o els que el Mercat de Tortosa programarà d'aquí a poques setmanes coincidint amb el Tortosa English Festival.

Altres millores de l'equipament

El consistori tortosí també ha dut a terme recentment altres actuacions de millora de l'equipament del Mercat per a potenciar encara més l'edifici com a punt neuràlgic de producte de km 0 al centre de la ciutat: la instal·lació d'un fil musical que donarà resposta a les necessitats derivades de les activitats organitzades per l'associació de venedors. A més, s'ha actuat sobre l'enllumenat exterior i interior, i també es duran a terme tasques de sanejament a una de les parets interiors, que inclouran la renovació de la pintura.