Maria Nicolau, cap de cuina d’El Ferrer de Tall, ha anunciat avui que deixa els fogons d’aquest restaurant, un local on va arribar ara fa sis anys.

⚽ El restaurant italià preferit de la família Messi a Barcelona: Ristorante Capú

"Fa temps que això es va bullint, i ha arribat el dia. La meva vida ha canviat moltíssim els darrers anys, i he d'escollir. Canvio de camí. N'agafo un que s'ha obert i que em fa moltíssima il·lusió", declarava avui, en una entrevista al programa Tot es mou de TV3, del qual n'és col·laboradora. "Fa 25 anys que faig de cuinera, vaig començar amb 14 anys. 25 anys que estimo aquest ofici, que m'ho ha donat tot”, continuava, “però el 31 de març serà l’últim dia que estaré a El Ferrer de Tall”.

marianicolau2
Maria Nicolau / Foto: Naty Creci
O cuina, o barbàrie

Nicolau, que l’any passat va publicar el supervendes Cuina! O barbàrie, ha anat acumulant presència mediàtica en diferents programes de la ràdio i la televisió catalana —a banda d’aparèixer al Tot es mou, també forma part de l’equip de l’Està passant.  Aquests nous quefers són els que li han dut a fer el pas al costat, i deixar el seu rol a El Ferrer de Tall a disposició d’un xef que pugui dedicar-s’hi a temps complet.

Estimo aquest ofici, que m'ho ha donat tot, però el 31 de març serà l’últim dia que estaré a El Ferrer de Tall

“Estic trista”, confessava la cuinera durant l’entrevista al Tot es mou, on va fer palès la dificultat de conciliar l’exposició mediàtica i la vida entre fogons. “Queda l’espai perquè algun artesà decideixi fer-s’ho seu, s’acoblin i naveguin".

¿Qui es farà càrrec, ara, del restaurant de Vilanova de Sau que Nicolau, amb la seva bona feina i el seu carisma, va posar al mapa?