Aquest local, situat al carrer Gelabert 42, al barri de les Corts, és la segona obertura de la marca. S'hi ubica l'obrador, disposa d'espai de botiga i un altre de degustació, on es pot tastar l'àmplia varietat de pastissos de formatge i on compten amb una carta de vins de marcada personalitat, elaborada conjuntament amb Partners in Wine.

cheesecake 1578694 1920

Cheesecake / Foto: Pixabay

El boom dels pastissos de formatge d'estil basc que va acompanyar la creació del projecte Jon Cake a finals del 2020, lluny de ser una moda passatgera, és una tendència que ha arrelat amb força en els gustos del consumidor. Jon García, el seu xef pastisser i ideòleg, no només ha ofert a Barcelona una recepta pròpia que broda la recepta del pastís de formatge, sinó que l'ha portat més enllà, innovant amb l'ús de diversos formatges artesanals i fent barreges que, més enllà de l'impacte, són delicioses.
Exemples d'això són el pastís de formatge d'Appenzeller AOP, de cabrales o de Taleggio AOP, amb els quals García demostra que el formatge és l'essència del pastís, com una tela en blanc on conèixer les propietats de cada formatge permetrà que el resultat sigui un pastís saborós, aromàtic i equilibrat.

Captura de Pantalla 2023 01 16 a les 15.19.36

Cheesecake / Foto: Instagram (Jon Cake)


El maig de 2021, Jon Cake va passar de ser un negoci de delivery a una botiga, amb l'obertura del local que té al Born (Assaonadors, 29). L'arribada del segon local no només respon a la necessitat de tenir un obrador més gran i donar resposta a la gran demanda (més de 1.000 pastissos per setmana), sinó, en paraules de García, "fer un pas més enllà, oferir un espai de degustació que abans no teníem i proposar una carta de vins excepcional per gaudir in situ juntament amb els nostres pastissos".
Per a Jon García, aquest camí s'ha convertit en un projecte vital que li ha permès endinsar-se en dues de les seves passions: els formatges i els vins, i fins i tot ajuntar aquests dos mons a 6 destil·lats de creació pròpia (com el de torta del Casar D.O amb trompetes de la mort i nibs de cacau o el de Cabrales DOP amb xocolata), creats al costat juntament amb Carles Bonnin, de La Destilateca. A Jon Cake s'han elaborat pastissos de formatge de més de 200 referències nacionals i internacionals, tots ells d'origen artesanal. I amb Jon Cake & Wines, se suma una carta de vins, també amb vista al producte i sense importar les fronteres, en les quals el denominador comú és la personalitat i la qualitat.

Captura de Pantalla 2023 01 16 a les 15.19.21

Nou local de Jon Cake a les Corts / Foto: Instagram (Jon Cake)


La carta de vins, creada per Rubén Pol i Lucía Viz de Partners in Wine, cerca oferir un enfocament original i diferent, fugint de l'exclusió o l'elitisme. Sota la premissa "no beu millor qui més paga, sinó qui més en sap", Partners in Wine ha elaborat per a Jon Cake & Wines una carta atapeïda de vins de petits elaboradors, projectes únics i amb molta ànima que no només són excepcionals, sinó que produeixen referències que no són ni molt cares, ni molt difícils. S'aconsegueix així una carta democràtica que pot gaudir tant un neòfit del món del vi com qui tingui més experiència i coneixement.

cheesecake 2867614 1920
Cheesecake / Foto: Pixabay


Com a picada d'ullet a la figura de Jon García, en aquesta carta es troben extraordinàries referències tant de xerès com d'escumosos, els vins preferits del xef pastisser i propietario. Qui vagi a Jon Cake & Wine podrà adquirir pastissos de formatge, però també podrà tastar-ne porcions, acompanyades de bon vi. L'horari d'obertura del local de degustació és de dijous a dilluns de 10.30 h a 20.30 h, mentre que l'horari de la botiga del Born es manté de dimarts a diumenge, de 12:30 a 20 h, també en horari ininterromput.