Cada any, a Espanya es diagnostiquen uns 4.000 nous celíacs. Segons la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE), s'estima que un 1% de la població al nostre país és celíaca però la majoria de les persones afectades, fins i tot un 75%, no ho sap. L'infradiagnòstic és un dels principals problemes que planteja aquesta malaltia, l'únic tractament de la qual és una alimentació lliure de gluten.

Després d'un bon diagnòstic, els avenços en el tractament han estat rellevants ja que, durant els últims 20 anys, les opcions alimentàries dels celíacs han millorat quant a varietat i diversitat de productes, qualitat i assequibilitat de l'oferta. Aquesta fita s'ha aconseguit gràcies a companyies que s'han compromès en trobar solucions alimentàries que millorin la qualitat de vida del col·lectiu celíac, creant varietats lliures de gluten que permetessin igualar la qualitat, la textura i el sabor dels productes, assegurant una alimentació equiparable a una persona no celíaca.

Grup Gallo treballa des de fa gairebé una dècada en posar a l'abast de col·lectius amb necessitats alimentàries especials una àmplia varietat de productes lliures de gluten. Començant per les varietats de pasta, elaborades en la que va ser la primera planta de producció exclusiva de productes sense gluten a Espanya, l'any 2014, a les que s'han unit de forma progressiva les salses aptes per a celíacs, la pasta de llegum i les varietats de brou natural sense gluten.

Amb motiu del Dia Mundial de la Celiaquia que se celebra aquest 16 de maig, Grup Gallo, vol reafirmar la seva aposta "per la democratització del consum de productes sense gluten. Una aposta que es veu reflectida en una estratègia que té com a centre la innovació i el desenvolupament constant de productes que s'adaptin les necessitats dels consumidors celíacs"

En aquest sentit, des de Grup Gallo reafirmen la seva aposta i el seu compromís per la qualitat a tota la cadena de valor "des d'una matèria primera seleccionada meticulosament en el camp, passant per un procés de desenvolupament innovador per elaborar una pasta de qualitat cinc estrelles," explica Montse Santafé, Màrqueting Mànager d'Healthy Food de la companyia.

Al costat de la qualitat, Santafé afegeix la varietat: "En innovació, és cada vegada major la preocupació per buscar productes aptes per a un consumidor celíac, com la nostra pasta de llegums, una pasta que cobreix les necessitats nutricionals perquè conté el percentatge de proteïna vegetal més gran", conclou.

La gamma de productes sense gluten de Gallo va més enllà del conegut pack blau, amb la implementació d'una estratègia d'innovació transversal enfocada en el desenvolupament de productes de més qualitat i aptes per als consumidors celíacs en totes les seves categories (farina, pa ratllat, salses, pasta de llegums i brous). Cada any es diagnostiquen milers de nous casos entre la població espanyola, però la resposta de companyies com a Gallo ha estat ferma, democratitzant el consum d'aliments sense gluten de qualitat, permetent que en l'actualitat una persona celíaca tingui la mateixa qualitat alimentària que una persona sense aquesta condició.

Els experts tenen clar que el context alimentari ha evolucionat de forma natural i ha canviat radicalment durant els últims anys. Així ho considera el Xef Estrella Sacsó i ambaixador de Grup Gallo, Pepe Rodríguez, que assegura que "els celíacs prenen avui el mateix menú que qualsevol altra persona perquè hem anat adaptant-lo de forma natural, sabent que tenim eines i alternatives que ens poden ajudar a canviar el just en una recepta, però amb el mateix gust, la mateixa qualitat i el mateix ingredient pràcticament".