Els germans Roca han anunciat l'obertura d'un nou restaurant, "Normal", en els propers mesos, a Girona. Segons han publicat a les xarxes, serà "un restaurant normal, en una cantonada normal, d'una ciutat normal".

De moment, els Roca no han donat més detalls sobre el seu nou projecte, però el Diari de Girona afirma que l'obertura tindrà lloc en la propera primavera i el seu responsable serà una de les caps de cuina d'El Celler, Eli Noya. Roca ha dit en aquest diari que es farà al local on hi havia hagut el restaurant Llevataps a la plaça de l'Oli i només caldran unes petites "reformes" perquè el local està en bon estat i les instal·lacions estan bé. "Les obres seran per fer-lo a la nostra mida, res més", ha apuntat el sommelier. Roca admet que des de fa temps li fa "gràcia fer alguna cosa al Barri Vell".

Més negocis

Els germans Roca preveuen també començar a comercialitzar licors destil·lats a partir d'aquesta primavera. Es tracta d'una nova fase del projecte Ars Natura que consisteix en fer begudes i destil·lats a partir de mètodes històrics i també amb herbes típiques de la zona. Fins ara, el projecte se centrava en destil·lar licors per acompanyar els plats que es cuinen al Celler de Can Roca. L'objectiu és enfocar aquestes begudes a tot el públic i no només al sector de la restauració. A més, la intenció és entrar al mercat amb productes diferents als que ja es comercialitzen i utilitzar alguns dels productes tradicionals que es poden trobar a les Gavarres o en altres territoris de proximitat.

Tastar un vi d'albercoc fins ara era una experiència reservada per als clients del Celler de Can Roca, però aviat podria deixar de ser-ho amb la nova línia de productes que preveuen treure al mercat els germans Roca. Es tracta d'un conjunt de licors destil·lats que intentaran "condensar el paisatge en una copa", tal com ha explicat l'expert en fermentacions, Bernat Guixer.

La nova línia comercial serà una pota més del projecte Ars Natura, que actualment subministra les begudes al restaurant. "És un annex a la cuina", ha afegit Guixer. Aquest projecte consisteix en fer begudes destil·lades i fermentades que no existeixen o que no són habituals de veure.