L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) ha rendit aquest dimecres un emotiu homenatge a Mey Hofmann, una figura destacada de la gastronomia catalana, durant una cerimònia que ha posat de manifest la seva creativitat, passió i pedagogia en el món culinari. Nascuda a Barcelona el 1946, Mey Hofmann va ser filla d'un enginyer alemany i d'una concertista de piano catalana. Els seus estius a Alemanya van ser determinants per descobrir la seva passió per la gastronomia i conèixer les tècniques i productes d'aquest país. Amb una formació multidisciplinària en àmbits com arquitectura d'interiors, ciències econòmiques, gemmologia i disseny de joies, Hofmann va adquirir una visió àmplia i diversa del món, que es reflectiria més tard en la seva obra gastronòmica. L'homenatge s'ha fet en forma de sopar de gala i amb la glossa de Ferran Rodés i sopar a càrrec de Hofmann i Juvé & Camps a l’Hotel Catalonia Plaza Barcelona.

Entre els seus mestres destaquen grans noms de la gastronomia com Juan María Arzak o Alain Ducasse, que van influir en el seu estil creatiu i innovador. Especialista en l'art del dolç, Hofmann va defensar fervorosament la cuina saludable i de qualitat, valors i coneixements que la seva filla Silvia Hofmann i Parés ara assumeix com a llegat. “Mey Hofmann va ser una visionària i una pionera, i una empresària de primer ordre. Plena d’entusiasme, determinació i humanitat, va construir, i ens ha deixat als barcelonins, un llegat formidable, que és avui una gran joia per la ciutat i pel món”, en paraules de Ferran Rodés, Acadèmic i responsable d’exposar la glossa durant l’homeantge.

L'Escola d'Hostaleria Hofmann, fundada per Mey Hofmann el 1983 a Barcelona, va ser pionera en la combinació d'una escola amb restaurant gastronòmic, marcant una nova tendència que altres escoles de tot el món van seguir. Amb més de 20.000 alumnes, entre ells destacades figures com els germans Sergio i Javier Torres, Jordi Esteve, Arnau Bosch, Josep Maria Rodríguez i Aitor Zabala, l'escola és reconeguda per la seva contribució a la cultura gastronòmica. L'escola, guardonada amb l'estrella Michelin, manté la filosofia inicial de Mey Hofmann, formant professionals amb una metodologia pràctica, innovadora i multidisciplinària. Carles Vilarrubí, president de l'Acadèmia, destaca que Hofmann és "l'única escola de gastronomia del món amb Estrella Michelin que ofereix una formació de qualitat i una experiència gastronòmica excepcional als seus clients". 

El llegat de Mey Hofmann també es reflecteix en el seu imperi gastronòmic que inclou el Restaurant Hofmann, guardonat amb una estrella Michelin des del 2004, la Pastisseria Hofmann, l'Espai de Degustació Hofmann, el Racó Hofmann, la Tasca Hofmann i el Hofmann Bistrot. Aquests establiments, que ofereixen propostes culinàries variades, creatives i de qualitat, són un testimoni de la seva passió per la gastronomia.