El dilluns 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona acollirà #GastroDona, un esdeveniment virtual que comptarà amb setze reconegudes professionals de la gastronomia de Catalunya i Balears. La jornada estarà apadrinada per la xef Carme Ruscalleda i serà conduïda per Carme Gasull, periodista i comunicadora gastronòmica. A més, la sommelier del Celler del Nacional Meritxell Falgueras proposarà el maridatge ideal d'algunes d'aquestes elaboracions amb les cerveses Estrella Damm, Bock-Damm, A.K.Damm, Equilater, Complot IPA, Malquerida, Voll-Damm i Inedit.

Meritxell Falgueras_Verema

La sommelier Meritxell Falgueras, participant a l'acte i responsable d'El celler del Nacional

Des de les deu del matí fins a les cinc de la tarda, els amants de la gastronomia podran seguir en directe a través del canal de Youtube de GastroEvents Online les diferents elaboracions que realitzaran —des de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm o des de les cuines dels seus restaurants—, reconegudes xefs com Carlota Claver (La Gormanda, Barcelona), Núria Gironès (Ca l’Isidre, Barcelona), Núria Bonet (Ca La Núria, Bellver de Cerdanya), Roseta Jorba (Pa i Raïm, Palafrugell), Eli i Diana Vilamaña (El Bistrot, Gandesa), Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols, Olot), Carme Picas (El Ginjoler, Sant Feliu de Guíxols) i Iolanda Bustos, coneguda popularment com la xef de les flors. A més, Maca de Castro (Maca de Castro, Alcúdia) farà un repàs per la tradició de la cuina de Mallorca; Melanie Sevilla (Petit Comitè, Barcelona) exposarà la teoria que hi ha darrere d'una taula de formatges; la instagramer Laura Ponts explicarà com realitzar un bodegó de producte, i la sommelier Clara Antúnez farà un tast d’Aigua de Vilajuïga.

Xefs i establiments participants

Durant tot el dia, les xefs participants a l'acte elaboraran les següents creacions culinàries:

10.05 h - Carlota Claver, de La Gormanda
Calçots, navalles, salsa “tomka” i caviar ostra.

10.50 h - Maca de Castro, de Maca de Castro
Cuina de Mallorca.

11.10 h - Núria Gironès, de Ca l’Isidre
Escabetx de guatlles amb mango.

11.40 h - Núria Bonet, de Ca La Núria
Ou ecològic amb pèsols negres i cansalada, i costella de porc Ral confitada i rostida.

12.10 h - Roseta Jorba, de Pa i Raïm
Arròs melós de garota amb botifarra negra.

13.05 h - Eli Valimaña i Diana Valimaña, d'El Bistrot
Filet de porc amb salsa de raïm, i crespells de borraina amb Complot IPA.

14.00 h - Fina Puigdevall i Martina Puigverd, de Les Cols
Textures i colors; mosaic de tubercles; cítrics.

14.40 h - Clara Antúnez, de La Gastronòmica
Tast d’Aigua de Vilajuïga.

15.10 h - Melani Sevilla, de Petit Comitè
Taula de formatges.

15.40 h - Carme Picas, d'El Ginjoler
Embotits de porc ecològic i degustacions amb verdures de temporada.

16.10 h - Laura Pons, Instagramer
Bodegó de productes.

16.30 h - Iolanda Bustos, de La xef de les flors
Ànec amb peres i violetes.