Una esponja cruixent i apetitosa. Quan les ensaïmades s’assequen, no només moren, sinó que ressusciten. Aleshores, xopar-les en un got de cafè provoca un plaer suprem. El seu greix natural -saïm significa llard de porc- fa que absorbeixin la quantitat justa de líquid, ni poc ni massa. I a la boca esdevenen una esponja cruixent que replanteja si són millors seques que fresques.

LA GOURMETERIA 4 10 F

Ingredients per a 4 persones

  • 4 Ensaïmades individuals
  • 200 g de xocolata per desfer
  • Sucre en pols

Recepta, pas a pas

  1. Deixeu assecar les ensaïmades en una cistella embolicades amb paper de cuina o un drap de cotó. Aquest procés pot tardar entre un i tres dies segons la qualitat del greix i les condicions ambientals.
  2. Talleu les ensaïmades en porcions triangulars.
  3. Desfeu la xocolata al bany maria, i remeneu per evitar grumolls.
  4. Banyeu els trossos d’ensaïmada en la xocolata, sense xopar-les completament.
  5. Deixeu-les refredar a temperatura ambient i decoreu amb sucre en pols.

Consell

El moment òptim per gaudir-les és quan són acabades de deshidratar. Si estan massa seques, es tornarien embafadores.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Amanida de cap de senglar
LA GOURMETERIA Amanida de cap de senglar Joan Carbó Solé
Hamburguesa de senglar
LA GOURMETERIA Hamburguesa de senglar Joan Carbó Solé