Treballar de cara al públic no sempre és una feina fàcil. Atendre centenars de persones en un dia, la pressió de les llargues cues i les exigències dels clients (i dels caps) poden generar situacions d'estrès. De fet, hi ha certes actituds molt habituals en comerços que fan crispar els nervis als dependents. Des de La Gandula d'ElNacional.cat t'expliquem les cinc coses que faran que els dependents d'una botiga t'odiïn i que, si és possible, hauries d'evitar fer!

😵‍💫 Les 10 coses que el cambrer del bar odia que facis (i no n'eres conscient)

🤑 A quins països és obligatori donar propina (i en quins no és necessari)?
 

Entrar a l'últim minut

Com a client, qualifiquem de victòria arribar a la botiga un minut abans que tanqui. "Estàs a punt de tancar?", "Ui he arribat a temps!", són algunes de les frases que els dependents odien. Quan ells estan a punt d'abaixar la persiana, apareix aquell client que escura fins a l'últim moment per anar a fer la compra i els arruïna sortir puntuals de la feina. Posa't en la situació: estàs plegant per anar cap a casa després d'una llarga jornada laboral, i de sobte algú t'atura i t'entreté fins a l'últim moment... Ben segur que preferiries evitar aquest escenari, i el mateix els passa als dependents!

Ensenyar fotos perquè encertin la talla

Segur que alguna vegada has anat a comprar roba per a una altra persona (sigui un favor o un regal) i no saps ben bé quina talla de pantalons, sabates o samarreta utilitza. Oblida't de l'opció d'ensenyar una fotografia: els dependents no poden mesurar les persones a través d'una pantalla! 

Faltes de respecte: tractar els dependents com assistents personals

Evidentment, en aquesta llista de coses que faran que els dependents d'una botiga t'odiïn no podíem oblidar-nos de les faltes de respecte més habituals. Treballar en una tenda significa haver d'interactuar amb els clients, i tot el que això pot suposar. Des d'exigències per trobar un producte, fins a tractar els dependents com si fossin els assistents personals. Recorda que no ets l'únic client que han d'atendre (i que les jornades laborals poden ser molt llargues!). 

Deixar les coses fora del seu lloc

Si has posat un producte al carro, però finalment decideixes no comprar-lo, no cometis l'error d'abandonar-ho enmig de la botiga. Caixes de cereals amb els iogurts, productes de neteja amb la xocolata… Un desordre que posteriorment hauran d'arreglar aquells que treballen allà. Els dependents de la botiga t'odiaran! 

Pagar moneda a moneda

Qui no ha aprofitat per treure's les monedes petites de sobre al supermercat? Comptar cèntim per cèntim pot arribar a provocar llargues cues que després els dependents hauran d'atendre amb rapidesa i exigències. Així, si no vols que els treballadors t'odiïn, evita treure grans quantitats de monedes de la butxaca o porta-les comptabilitzades.