Dormir bé és vital per poder tenir una bona rutina. Per aconseguir-ho, és imprescindible trobar el coixí més adequat per al teu coll i el teu descans. Si fa anys que tens el mateix, segur que acumula alguna taca i el blanc ha agafat un to groguenc, a causa de la saliva i el suor de moltes nits. Si per a res del món vols canviar de coixí, no et preocupis perquè et portem la solució per recuperar el color original i que sembli nou! A continuació, us expliquem els trucs de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) per rentar el coixí i que no quedi ni rastre de cap taca groga!

🗞️ 6 idees superoriginals per aprofitar el paper de diari que tens per casa
 

Com has de rentar el coixí perquè no quedin taques grogues

Els coixins, amb el pas del temps i del seu ús, es van omplint de taques grogues, que sorgeixen principalment per l'acumulació de suor i saliva d'aquell qui hi dorm. Però no et preocupis, perquè hi ha mil maneres d'eliminar-les i que el coixí recuperi el seu color original. No tots es poden posar a la rentadora, així que des de l'OCU recomanen utilitzar una de les opcions més clàssiques per netejar qualsevol material, que és dissoldresabó de rentavaixelles amb vinagre blanc o de neteja en aigua temperada. També aconsella fer servir suc de llimona, producte que s'utilitza per eliminar taques de la roba blanca. Si això no funciona, pots recórrer a un llevataques enzimàtic. Abans, però, fixa't en les indicacions de l'etiqueta del coixí que vols netejar per evitar cometre un error que el pugui destrossar. 

Un altre recurs per eliminar les taques grogues d'un coixí és posar la funda en remull amb aigua freda i lleixiu, sempre que sigui blanca. També s'hi pot aplicar aigua temperada amb amoníac, però l'OCU adverteix que mai s'ha de barrejar amoníac amb lleixiu perquè la mescla pot produir vapors tòxics.

Després d'aplicar qualsevol d'aquests remeis, no t'oblidis de netejar la funda del coixí amb detergent per acabar d'eliminar la brutícia i les restes dels productes químics utilitzats. Per acabar d'emblanquir-la, pots estendre la funda al sol, que ajuda a recuperar el color blanc a molts teixits.

Netejar els coixins: tots els trucs

Pel que fa a la neteja de coixins, és important destacar que cada teixit requereix el seu propi tractament. Actualment, els viscoelàstics són dels més habituals, però no es poden posar a la rentadora. Igual que els de làtex, són teixits delicats que, generalment, no s'han de mullar. Per això, la millor manera de netejar coixins d'aquests materials és utilitzar un drap humit amb sabó suau i aigua temperada i rascar amb cura. Per evitar fer malbé el coixí, escorre constantment el drap i elimina l'excés d'humitat del coixí amb un altre drap sec.

En el cas dels coixins de microfibra o similars, sí que es poden posar a la rentadora. L'OCU recomana un programa a 40 °C i no passar-se amb el centrifugat (amb un programa suau n'hi ha suficient). El detergent si és líquid, millor per evitar que el pols quedi atrapat a l'interior i no es dissolgui del tot. Pel que fa als coixins de plomes, també es poden rentar a la rentadora, amb un programa per a roba delicada. Un truc és fer la rentada amb una pilota a l'interior de la màquina per evitar que el coixí perdi la forma. Per eixugar-lo, la millor manera és fer-ho a sobre d'una superfície plana.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!