Rafa Nadal i Alexander Zverev estaven disputant un partit èpic que anava camí d'entrar en la història de Roland Garros. Després de més de 3 hores de joc encara estaven al segon set, del qual s'anava a disputar el tie-break. Ha estat llavors quan el tennista alemany ha anat corrent a salvar una bola amb la mala sort que el turmell se l'ha quedat clavat a la terra batuda. Zverev ha caigut a terra, amb grans mostres de dolor. Ràpidament, s'ha vist que l'alemany s'havia lesionat de gravetat. Ha començat a plorar, davant de l'ovació del públic, i ha estat retirat en cadira de rodes.

Minuts després, Alexander Zverev ha tornat a la pista, amb crosses i el peu descalç, per anunciar que s'havia de retirar per lesió. El partit, preciós i emocionant, havia acabat molt abans de l'esperat. Rafa Nadal disputarà diumenge la gran final de Roland Garros, a la recerca del seu 14è títol.

Un primer set meravellós

El primer set ha estat impressionant. En tot moment ha fet la sensació que Zverev estava un pas per davant de Nadal, que ha patit davant de la voracitat de l'alemany, que tot just començar li ha trencat el servei al mallorquí. A partir d'aquest moment, ambdós tennistes han anat conversant el seu servei, intercanviant cops increïbles que han fet embogir el públic. I quan semblava que Zverev s'anava a emportar el set ha arribat la ruptura de Nadal, per forçar el tie-break.

Rafa Nadal acabava de remuntar, però ho ha hagut de fer de nou al tie-break, ja que Zverev ha estat capaç de posar-se'n 6-2 al marcador. Només li faltava un punt més, però Nadal li ha donat la volta de forma espectacular fins a posar el 8-10 i, conseqüentment, el primer set al seu marcador. 91 minuts de joc per a una única mànega.

Emoció, èpica... i lesió

I el segon set encara ha estat més espectacular que el primer. Amb ambdós tennistes ja exaltats, els cops impossibles han dominat la mànega, en la qual les ruptures de servei han estat constants. De nou, sempre semblava que Zverev estava un punt per sobre en el joc, mentre que Nadal contrarestava amb la seva capacitat innata de resistència i superació. S'ha arribat a disputar un punt amb 44 cops. Paraules majors.

Després de 95 minuts de set, Nadal buscava el punt per posar el 6-6 al marcador i enviar la mànega de nou al tie-break. El mallorquí ha agafat Zverev a contrapeu i l'alemany ha corregut per intentar salvar la bola, amb tanta mala sort que el peu se li ha quedat clavat. La sensació que el tennis s'ha quedat sense un partit històric ha inundat París.

 

Imatge principal: Rafa Nadal, abraçant Alexander Zverev després de la retirada per lesió del tennista alemany / Roland Garros