El Barça és plenament conscient que aquesta pot ser l'última temporada de Sergio Busquets a l'equip. El migcampista està en el seu últim any de contracte, que expira el 30 de juny de 2023, i encara no té decidit si vol donar per finalitzada la seva etapa de blaugrana o opta per prolongar la seva vinculació algun any més. Sigui quan sigui el seu adeu, serà una pèrdua impossible de reparar per a Xavi Hernández.

Zubimendi irromp amb força com a possible substitut de Busquets

El tècnic blaugrana està intentant que Busquets segueixi un any més, però sap que la decisió només és a les mans del jugador. És per això que el Barça treballa en un escenari on el capità decideix marxar al terme d'aquest curs. D'entre les possibilitats que ofereix el mercat i el que necessita el Barça per a aquesta posició, el jugador que està sonant amb més força és Martín Zubimendi.

Martín Zubimendi/ EFE
Martín Zubimendi celebra un gol amb la Reial Societat / Foto: EFE

El donostiarra s'ha consolidat com a metrònom de la Reial Societat, un dels equips que millor futbol ha practicat en els últims anys en el futbol espanyol i ja fa molt temps que quan es parla del relleu de Busquets molts miren cap a ell. Mateu Alemany és un d'ells, i per això ja han començat els contactes, però el cert és que sembla que no seria el fitxatge ideal per a Xavi Hernández.

Rodri seria el fitxatge ideal de Xavi Hernández

L'entrenador blaugrana, segons explica el portal Culémania, pensa que el millor successor de Busquets és el que ja ho està sent en la selecció espanyola, Rodri Hernández. El migcampista madrileny és un jugador intocable al Manchester City, que el va fitxar el 2019 procedent de l'Atlètic de Madrid. La seva millora ha estat constant i ara, amb 26 anys, és un jugador vital per a Pep Guardiola, que l'utilitza com a àncora a la sala de màquines i com a iniciador de molts dels atacs citizens.

RODRI MANCHESTER CITY ASTON VILA|VIL·LA CAMPIONS PREMIER LEAGUE EFE
Rodri celebra el gol que li va donar al Manchester City la passada Premier League / Foto: EFE

Xavi Hernández, com molts, creu que és un futbolista de l'elit europea, però el seu valor de mercat, que ascendeix fins als 80 milions d'euros i la seva condició d'intransferible, fa que en el dia d'avui sigui impossible treure'l de Manchester per un preu mitjanament raonable. Si Xavi Hernández aconsegueix convèncer a Busquets perquè segueixi, fitxar a Zubimendi i que Nico González torni de la seva cessió al València i tenir-los sota la seva tutela un any pot ser una bona solució. Però si Busquets surt, al que ocupi la seva posició, una de les més complicades en el Barça, se li exigirà rendiment immediat.