Carta oberta de Zinedine Zidane. Després del seu adeu de la banqueta del Reial Madrid, el francès ha volgut explicar de manera directa el motiu de la seva marxa, quan encara tenia un any més de contracte. 

La temporada dels blancs no ha estat gens bona, no han aconseguit cap títol i les sensacions no han estat positives. El president Florentino Pérez ja va advertir que l'equip necessitava un canvi i ara s'espera un mogut mercat de fitxatges a l'estiu.

as.750

La portada del diari AS d'aquest dilluns

Ho hauran de fer sense Zidane, que ha fet servir el diari AS per expressar-se. El tècnic francès es dirigeix als aficionats madridistes i reconeix que havia d'escriure aquest text per acomiadar-se i explicar la seva decisió.

"Quan el març del 2019 vaig acceptar entrenar el Madrid després d'un descans d'uns vuit mesos va ser perquè el president Florentino Pérez m'ho va demanar, per descomptat, però també perquè vosaltres m'ho dèieu cada dia. Quan em trobava a un de vosaltres pel carrer notava el vostre suport i el desig de tornar-me a veure amb l'equip", ha manifestat.

"El club ja no em dona la confiança"

Zidane ha volgut agrair l'aposta que va fer Florentino per ell, no només d'entrenador sinó també en la seva època de jugador, però després ha carregat amb duresa. "El maig del 2018 me'n vaig anar perquè després de dos anys i mig amb tantes victòries i tants trofeus notava que l'equip necessitava un nou discurs per mantenir-se en el més alt. Avui les coses són diferents. Me'n vaig perquè noto que el club ja no em dona la confiança que necessito, no m'ofereix el suport per construir alguna cosa a mitjà o llarg termini", ha expressat.

Zinedine Zidane Real Madrid entrenador Europa Press

Zidane durant un partit / Europa Press

I ha afegit: "Conec el futbol i conec l'exigència d'un club com el Madrid, sé que quan no guanyes t'has d'anar. Però aquí s'ha oblidat una cosa molt important, s'ha oblidat tot el que he construït en el dia a dia, el que he aportat en la relació amb els jugadors, amb les 150 persones que treballen amb i al voltant de l'equip. Soc un guanyador i estava aquí per conquerir trofeus, però més enllà d'això hi ha els éssers humans, les emocions, la vida i tinc la sensació que aquestes coses no han estat valorades".

Zidane reclama "una mica més de memòria"

A més, Zidane ha demanat que es tingui una "mica més de memòria". Recordem que el francès va guanyar tres Champions de manera consecutiva en les dues temporades i mitja que va ser al club en la seva primera etapa com a entrenador. "M'hauria agradat que en els últims mesos la meva relació amb el club i amb el president hagués estat una mica diferent dels altres entrenadors. No demano privilegis, sinó una mica més de memòria", ha reivindicat.

El francès s'ha sentit dolgut amb certes "filtracions intencionades" als mitjans de comunicació que creaven "interferències negatives" amb la plantilla i generaven malentesos. En aquesta línia, ha criticat la premsa per centrar-se més en la polèmica que en el futbol: "Sé que vosaltres també estimeu el futbol, no l'oblidem, cuidem-lo".

 

Imatge principal: Zidane i Florentino / EFE