L'esport rus està amb els ulls posats en el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), que demà estudiarà el recurs de l'Agència Russa Antidopatge (RUSADA) contra la sanció de quatre anys imposada per l'Agència Mundial Antidopatge (AMA), que implica l'exclusió de Rússia dels Jocs Olímpics i Paralímpics i dels Campionats del Món. Els esportistes russos només podran participar si demostren que no estan implicats en actes fraudulents.

Anelles olimpiques Jocs Olimpics Toquio JOCS OLÍMPICS EFE

Cap atleta rus podrà participar en els jocs de Tòquio si no demostra que no s'ha dopat / EFE

Amagats als Estats Units per por a ser assassinats

Amb motiu d'aquest recurs, ha parlat Yulia Rusanova (Stepanova des del seu matrimoni amb Vitaly Stepanova), font indispensable per a l'informe elaborat per una Comissió Independent de l'AMA sobre el dopatge a Rússia. L'exatleta va admetre que s'havia beneficiat durant anys d'aquest programa de dopatge. Des d'aleshores, viu amagada amb la seva família als Estats Units.

"Mentre Putin sigui el president no és segur per a nosaltres tornar a Rússia", expliquen Yulia Stepanova i el seu marit, Vitaly. "Si ens maten als Estats Units, al final la veritat sortiria a la llum, però si ens maten a Rússia, diran que ha estat un accident", han denunciat amb una impactant fredor.