Sense dificultats i amb molta paciència Xile s'ha acabat imposant a Colòmbia per 0-2 en el segon partit de les semifinals de la Copa Amèrica. Els llamps i els gols han estat els grans protagonistes del partit.

Una tempesta elèctrica tot just quan ha acabat la primera part ha hagut d'allargar el descans gairebé dues hores i mitja. Xile, però, ja havia fet la feina i amb onze minuts de partit ja havia fet dos gols.

Al minut set, jugada per la banda dreta de la selecció xilena, mal refús de Colòmbia al centre i la pilota que va a parar als peus d'Aránguiz que només ha de rematar sol davant el porter. Era el 0-1 quan el partit encara no havia començat.

I quatre minuts més tard ha arribat la sentència. Bon contracop i xut final d'Alexis Sánchez a porteria. La pilota va al pal i arriba a Fuenzalida, que només ha d'empènyer-la al fons de la porteria.

El partit ja estava resolt. A tot això s'ha afegit la gran defensa xilena i el mur que han creat per evitar sorpreses. La pilota era per Colòmbia, però s'han vist incapaços d'apropar-se a la porteria de Claudio Bravo. I quan han arribat, s'han topat amb el porter blaugrana.

James tampoc ha aparegut i ha deixat la seva selecció a les portes de la Final de la Copa Amèrica en una competició decebedora per a ell.

Una Final coneguda

Leo Messi i Claudio Bravo es tornaran a veure a la Copa Amèrica. L'últim record va ser l'any passat a la Final que es va endur Xile als penals després d'empatar a zero. Als penals els xilens es van imposar per 4-1. Precismaent el gol d'Argentina va ser de Messi.

La Final es jugarà la propera matinada de dilluns a les 02.00h. L'escenari serà el MetLife Stadium de Nova Jersey. Els argentins voldran la revenja i Messi serà el gran animador. El partit pel tercer i el quart lloc es jugarà la matinada de diumenge entre els Estats Units i Colòmbia a les 02.00h.

Final Argentina - Xile 27/06 - 02.00h
3r i 4t Estats Units - Colòmbia 26/06 - 02.00h

Llamps i trons

Més de dues hores ha durat la mitja part del partit. Els llamps, els trons i la intensa pluja han estat molt presents quan ha acabat la primera part. L'estadi s'ha evacuat i hi ha hagut problemes per inundacions dins l'estadi Soldier Field de Chicago.