Després d'anys buscant una nova generació que faci somiar a l'afició en gran, els Països Baixos tornen a somriure. I és que l'expectació per veure en acció Xavi Simmons, la nova perla de la selecció, és enorme. Li ha costat més de l'esperat, però finalment Simmons ha aconseguit fer-se un lloc i ser un doni'ls focus d'interès d'un Mundial.

Perquè Simmons, malgrat tenir només 19 anys, porta molt temps prenent decisions dràstiques en la seva carrera a la recerca de la glòria. L'última, sortir del PSG per fitxar pel PSV, fer un pas enrere per intentar donar dos cap endavant. En aquell moment, va poder fitxar pel Barça, però Xavi Hernández es va negar. Només el temps dirà si va ser una decisió encertada o no.

Xavi Simons Barça @xavisimons
Xavi Simons, en la seva etapa en el Barça / Foto: @xavisimons

Xavi va negar el retorn de Xavi Simons

Xavi Simmons porta sent una estrella mediàtica pràcticament una dècada. Amb només 7 anys va fitxar pel Barça i no va tardar a destacar. El seu cabell ros arrissat i la seva classe amb la pilota als peus va atreure les grans marques, que no van tardar a intentar captar-lo. Simons era vist com el successor dels Guardiola, Xavi, Iniesta o Thiago, però el 2019 va deixar el Barça gelat en decidir no renovar el seu contracte i fitxar pel París Saint-Germain. Els diners i els seus consellers, amb Mino Raiola al capdavant, van trencar el somni del Barça de tenir-ne un altre '4' màgic del planter.

El problema és que a París, Simmons no va rebre les promeses que li van fer. Jugava amb el filial i quan anava amb el primer equip era per quedar-se a la banqueta|. Després de 5 anys veient com la seva presència en el PSG seria sempre nul·la, Simons havia de decidir què fer, ja que el seu contracte expirava. Joan Laporta es va posar en contacte amb el seu entorn i el jugador no veia malament tornar al Barça, però Xavi Hernández va donar l'ordre de renunciar al seu fitxatge.

xavi simons psg europa press
Xavi Simons, en un partit del PSG / Foto: Europa Press

Simons brilla als Països Baixos

Amb 19 anys, Xavi Simmons va decidir fer un pas enrere. Si el Barça no ho volia no podia anar a cap altre de gran. Abans havia de demostrar la seva qualitat, per la qual cosa va fitxar pel PSV Eindhoven. Allà es va trobar amb Ruud Van Nistelrooy, que l'ha catapultat a la fama apropant-lo més a l'àrea. En 4 mesos, Simons s'ha convertit en una de les estrelles de l'Eredivisie, fins a guanyar-se un lloc a la llista de convocats per al Mundial de Qatar.

Als Països Baixos estan entusiasmats amb Simons, ja que pot ser el nou líder de la generació que ha d'agafar el relleu dels Van Persie, Robben i companyia, la selecció que d'una vegada per totes aconsegueixi alçar la Copa del Món.