Tots els jugadors de la plantilla del Barça són plenament conscients que el gran maldecap que té el club és la massa salarial, disparada pels desorbitats contractes firmats per la junta directiva anterior. Per aquesta raó, fa mesos que els nous dirigents intenten adequar els salaris a la situació actual, aconseguint resultats dispars. Alguns futbolistes ho van entendre i van acceptar la rebaixa, mentre que d'altres es van escudar en els contractes firmats per continuar cobrant religiosament el que posa en ells.

Arribats a aquest punt, i amb el problema de nou a sobre de la taula per la necessitat d'inscriure als nous fitxatges, el Barça ha tornat a fer una ronda de consultes. I la gran sorpresa ha arribat quan un dels futbolistes que no posa cap problema en abaixar el salari per poder seguir al Barça és Miralem Pjanic, que l'estiu passat va veure com la seva mala relació amb Ronald Koeman l'enviava al Besiktas, i això que amb el jugador bosnià pràcticament no havia pogut demostrar si mereixia o no un lloc a la plantilla.

Miralem Pjanic 8 samarreta Barca Barcelona @FCB
Miralem Pjanic, a la seva presentació com a jugador del Barça / Foto: @FCB

Xavi, content amb Pjanic

Conclosa la temporada i la cessió, Pjanic va tornar al Barça. El lògic era buscar-la una sortida, encara que Xavi Hernández, coneixedor de l'enorme nivell del bosnià, va decidir emportar-se'l a la gira pels Estats Units, per poder veure'l de prop en els entrenaments. "M'ha agradat molt. Ha trobat molt bé als interiors. Té una visió única. És un gran jugador. Veurem d'aquí al final del mercat. Tècnicament és molt bo", va afirmar l'entrenador de Terrassa després del partit amb la Juventus, en el qual Pjanic va rendir a un bon nivell.

"Xavi sempre ha estat un centrecampista model a seguir per a mi. El seguia amb admiració. És un dels millors de tots els temps al món. Treballar amb ell és molt especial", va afegir Pjanic en ser qüestionat per les seves primeres impressions a coincidir amb Xavi. I és que el jugador, veient que l'entrenador podria comptarr amb ell, ha decidit posar tota la carn a la graella i no només deixar-se la pell als entrenaments, sinó també als despatxos, acceptant una rebaixa salarial si amb ella pot quedar-se aquesta temporada a la plantilla.

Xavi Hernández entrenament Barça / Foto: FC Barcelona
Xavi Hernández, entrenador del Barça / Foto: FC Barcelona

Pjanic vol seguir al Barça

Ara falta per veure què acaben decidint Xavi Hernández i el club. Si el nou salari de Pjanic encaixa a la massa salarial global i si la seva presència a la plantilla n'aporta més que perjudica, el centrecampista bosnià es quedarà, encara que sigui fins al mercat d'hivern. Si les peces no encaixen, se li buscarà una sortida, sigui donant-li la carta de llibertat o mitjançant una altra cessió.

En aquests moments, l'únic club que ha mostrat interès en el jugador és la Juventus, ja que Massimiliano Allegri estaria encantat de tenir-lo de nou a la seva plantilla, ja que amb ell Pjanic va aconseguir convertir-se en un dels millors centrecampistes d'Europa. Queda poc menys d'un mes per prendre una decisió definitiva i Pjanic està més a prop de mai de guanyar-se una segona oportunitat, si és que realment en va arribar a tenir una primera.