La sortida de Xavi Hernández a final de temporada no ha trastocat els plans del Barça quant als fitxatges es refereix. I Joan Laporta i Deco tenen molt clar quines són les posicions que necessiten reforçar. En aquest sentit, el centre del camp és la demarcació més urgent, i estan decidits a fer una inversió per portar un jugador que ara mateix és el més ben col·locat a l'agenda, i ha demostrat ser un dels millors d'Europa.

Perquè les actuacions d'Aleix García a les dues últimes campanyes, en especial en l'actual, han estat senzillament sublims. Ha impressionat tots, i s'ha convertit al cervell i al motor del Girona, l'equip revelació. Ningú no podia esperar que estiguessin lluitant pel títol de La Liga EA Sports, però ara mateix són segons en la classificació, i es troben a cinc punts del Reial Madrid, contra el qual van ser golejats el cap de setmana passat.

Aleix García queixes
Aleix García/ Girona

Un resultat que no entela el curs històric que estan realitzant els de Michel Sánchez, gràcies a futbolistes com l'internacional espanyol. Encara que Savio Moreira, Miguel Gutiérrez, Eric García, Victor Tsygankov, Yangel Herrera, Iván Martín o Artem Dovbyk solguin emportar-se tots els elogis, el crac més imprescindible en les alineacions és el d'Ulldecona. Ha disputat pràcticament tots els minuts possibles, i és l'ídol de la grada de Montilivi.

No obstant això, saben que serà molt complicat retenir-lo. L'ex del Vila-real, del Manchester City, del SD Eibar o del Royal Mouscron belga s'ha colat a l'agenda de molts equips top, que tenen intenció de pagar la clàusula de rescissió que hi ha al seu contracte, i que no superaria els 20 milions d'euros. Entre els seus admiradors s'ha col·locat a l'Arsenal, a l'Atlètic de Madrid, a la Reial Societat, al SSC Napoli o a l'AC Milan. Però el Barça també lluitarà per firmar-lo.

Aleix García

De fet, és el favorit de Laporta i de Deco per ocupar el pivot defensiu del Camp Nou. L'anterior estiu van firmar el seu company en la medul·lar del Girona, Oriol Romeu, que ha fracassat, i que fins i tot pot entrar en l'operació.

El Barça insisteix en un intercanvi per Aleix García

Encara que per al Barça no suposi un problema el preu de sortida que té Aleix García, intentaran arribar a un acord per rebaixar aquest cost, i ficaran a diverses peces en les negociacions.

Per exemple, Eric García o Pablo Torre, a més de l'esmentat Oriol Romeu, sense descartar que també puguin entrar joves talents com Fermín López, Mikayil Faye, Marc Casadó o Aleix Garrido.