100 milions d'euros. Aquest és el pressupost que tindrà Xavi Hernández per reforçar la plantilla del Barça per a la temporada que ve. A aquesta quantitat, és clar, s'afegiran part dels diners que es puguin ingressar en traspassos, encara que falta per veure quins jugadors surten i, el més important, perquè quantitat. A més, estan els reforços que acaben contracte, una de les opcions que millor treballa el Barça, i que per a aquest estiu té en la llista els noms de Gündogan i Íñigo Martínez, amb els quals ja hi ha un acord verbal.

De moment, doncs, Xavi treballa amb 100 milions d'euros, i les posicions que considera més important reforçar són el lateral dret, per a la que no té a cap efectiu després de la sortida d'Héctor Bellerín, i el davanter centre, que s'ha quedat amb només Lewandowski després de les baixes d'Aubameyang i Memphis Depay.

Foyth Vila-real 2021 2022 / Foto: Europa Press
Juan Foyth, en un partit del Vila-real / Foto: Europa Press

Foyth, el lateral de dret escollit

Per al lateral dret, després de la pèrdua de Pedro Porro, que ha fitxat pel Tottenham Hotspur, el número 1 de la llista és Juan Foyth, lateral dret del Vila-real que està firmant una altra temporada formidable. L'argentí va estar a prop del Barça l'estiu passat, però tot es va trencar pel límit salarial, a la qual cosa va afegir una greu lesió de genoll del jugador, la qual cosa el va privar de ser titular amb l'Argentina en el Mundial de Qatar.

El gran rendiment de Foyth ha provocat que el Barça continuï interessat per l'argentí, que té una clàusula de rescissió de 54 milions d'euros. El pla blaugrana és rebaixar la quantitat, pagar entre 30 i 40 milions d'euros, encara que no es descarta oferir algun jugador, amb Eric Garcia i Abde com a principals candidats.

Vitor Roque, estrella en potència

I per a la posició de davanter centre, sempre apreciada, el Barça ha decidit anar amb tot a per Vitor Roque, davanter de l'Atlético Paranaense que no para de créixer. El brasiler, amb ofertes de mitja Europa, vol vestir de blaugrana, una aposta que ajuda molt el Barça, que no vol pagar més de 50 milions per la perla brasilera.

Vitor Roque és un davanter que pot jugar les bandes, ja que té una gran capacitat per regatejar els rivals i és molt ràpid, encara que on més destaca és com a davanter centre, ja que té entre cella i cella les porteries rivals. Malgrat fer només 1,71m d'alçada, és un futbolista molt difícil de guanyar en el cos a cos, el que provoca que se'l compari amb el kun Agüero, per la seva potència al tren inferior. Després d'un any a l'elit, sent subcampió de la Copa Libertadores, Vitor Roque ha decidit fer el salt al futbol europeu i el seu objectiu és el de jugar en el Barça.