Joan Laporta somriu. Xavi Hernández somriu. I el Barça somriu. Després d'uns mesos de desesperació i de falta d'al·licients, ha tornat la il·lusió al Camp Nou. 9.422 aficionats han donat la benvinguda al nou entrenador culer, que a banda de les ganes ha començat a aplicar la nova manera de treballar.

Xavi vol tornar el Barça a l'excel·lència

Xavi ha repetit insistentment tant sobre la gespa com a la sala de premsa que "estic molt il·lusionat i amb moltes ganes" de tornar al Barça. Un sentiment d'alegria que ha demostrat amb el seu posat proper i content en les seves primeres hores com a nou tècnic culer. Ha saltat sobre la gespa del feu blaugrana enmig d'una ovació, i damunt del verd també ha firmat el seu contracte en una escena única.

El president Laporta, fins i tot, ha assegurat que "el retorn de Xavi com a entrenador marca la història del club". I el mateix entrenador de Terrassa ho sap, i ha demanat que hi hagi "passió, ambició i que hem de remar tots junts per anar cap amunt". A més, també ha transmès "positivisme, exigència i que hem de ser excel·lents en tot".

L'egarenc ha apuntat que "s'ha de fer equip" en aquest projecte que considera de "mitjà-llarg termini". L'objectiu ha de ser comú, implicant tots i cadascun dels jugadors, per tal de "tornar a l'excel·lència".

Presentación Xavi Hernández en el Camp Nou, Joan Laporta - Efe

Joan Laporta i Xavi Hernández abraçant-se / EFE

"Ordre i normes"

Xavi, amb les idees molt clares, ha assenyalat que hi haurà "esforç, sacrifici i actitud". Però això no ha estat tot i també ha afirmat que hi haurà "ordre i normes que caldrà complir". Un últim apunt contundent que ha explicat amb la seva experiència: "Quan he tingut normes al vestidor, hem anat bé; i quan no n'hem tingut, hem anat malament".

Però això no ha estat tot, i Xavi creu que la clau de l'èxit serà que "hem de ser més professionals que mai". També els veterans com Gerard Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba, Marc-André Ter Stegen o Sergi Roberto, excompanys de la seva etapa com a jugador i que ara són capitans: "Els hem d'exigir, hem d'intentar liderar el vestidor i són molt importants".

Xavi també ha volgut defugir de favoritismes, assegurant que "tots parteixen de zero". Però ha tingut una especial crida cap a Ousmane Dembélé: "Dembélé a la seva posició posició, ben treballat, pot ser el millor futbolista del món".

"És un èxit que se'm compari amb Guardiola"

Mirant el futur, ha fet un clàssic del manual de l'entrenador modern, parlant del 'partit a partit': "Ja estem pensant en el dia de l'Espanyol. El prepararem per guanyar. I després en l'altre, i en l'altre". El que sí té clar és que "no podem fallar a l'afició", ja que al Barça, a banda de guanyar, s'ha de jugar bé.

Sobre el futbol que practicarà el seu Barça, explica que "vinc amb una idea molt clara". La seva experiència a l'Al-Sadd és clau per entendre el model que aplicarà: "Volem fer joc de posició, no volem especular, pressió alta, agressius, intensos i generant ocasions de gol. Vull un equip intens que es deixa l'ànima dins del camp".

I a tot això, també ha reconegut que un dels aspectes a millorar és la situació dels serveis mèdics. "Estem preocupats i s'ha de posar ordre. Intentarem que tots els jugadors estiguin disponibles el màxim de dies possibles. Hi ha feina a fer", ha assegurat.

Presentación Xavi Hernández en el Camp Nou, Joan Laporta - Efe

Joan Laporta i Xavi Hernández amb una samarreta del Barça / EFE

Per acabar, ha reconegut que "és un èxit que se'm compari amb Guardiola", que afirma que és "una referència per a mi i el millor entrenador del món". I Joan Laporta, que ha acompanyat Xavi a la sala de premsa juntament amb Rafa Yuste i Mateu Alemany, no s'ha volgut mullar sobre el tema de la clàusula pel fitxatge de l'egarenc, al·legant temes de "confidencialitat".

 

Imatge principal: Xavi Hernández durant la presentació al Camp Nou / EFE