La selecció espanyola va impressionar i va arrasar en el seu debut en el Mundial de Qatar. Va complir els pronòstics, i va ser una de les poques favorites que no va donar marge a les sorpreses, guanyant, i amb una increïble comoditat, a Costa Rica. Set a zero va ser el resultat final, protagonitzant fins al moment la golejada més gran del torneig, i que difícilment podrà repetir-se. Tots els jugadors van mostrar un nivell superb, i Luis Enrique va encertar amb totes les seves decisions.

Malgrat que algunes van ser bastant cridaneres, l'experiment no li va poder funcionar millor. I va aconseguir treure el màxim rendiment a algunes peces que arribaven amb dubtes, i que no estaven mostrant el seu millor nivell en els clubs on militen. Aquest pot ser el cas de Marco Asensio o de Sergio Busquets. Encara que, sense cap dubte, una de les grans revelacions va ser Jordi Alba, que va ser impecable i va donar una assistència i va provocar un penal.

El temps que va estar sobre el terreny de joc, abans de ser substituït pel seu company Alejandro Balde, va demostrar que encara està preparat per jugar en l'elit. I això ha provocat que molts qüestionin la decisió de Xavi Hernández de relegar-lo a la suplència, i de condemnar l'ostracisme a un dels capitans del Barça, el futur dels quals ara mateix és una incògnita, si bé tot fa indicar que acabarà marxant al gener o a l'estiu.

Així mateix, un altre futbolista que té un paper completament secundari en el Camp Nou, i que també és en la llista de prescindibles, és Ferrán Torres. Va marcar un doblet, i va estar molt participatiu en tot moment. És un misteri el per què es transforma sempre que juga amb 'la Roja', i deixa de ser un extrem erràtic i irregular, per convertir-se en un golejador fiable. Però per a molts, l'explicació és lògica, i és que té la confiança de Luis Enrique.

En canvi, l'entrenador de Terrassa només li ha donat minuts jugant com a revulsiu o formant part de les rotacions de la plantilla.

Alba i Torres es reivindiquen en el Mundial

Tot i que encara queda molt Mundial, i la selecció espanyola afronta un partit molt complicat diumenge davant Alemanya, de moment Alba i Torres han aconseguit el seu primer objectiu, que era reivindicar-se, i demostrar que encara poden ser d'ajuda en el Barça.

Només queda per veure si Xavi reflexiona, i si les seves actuacions influeixen i canvien el seu futur. Perquè Joan Laporta i Mateu Alemany ja estaven estudiant les vendes d'ambdós.