La tecnologia ha arribat al futbol per quedar-se. Amb tantes càmeres captant tot el que succeeix dins i fora del terreny de joc i amb programes cada vegada més sofisticats per mesurar fores de joc o la trajectòria de la pilota ja res pot passar desapercebut.

I si no, que li preguntin a Xavi Hernández, l'entrenador de l'Al Sadd qatarià, que aquesta última jornada va poder ser expulsat per una acció absurda, però que demostra que el futbol actual poc té a veure amb el de fa uns anys.

Xavi talla una pilota que no havia sortit del camp

La jugada polèmica succeeix al minut 52 de l'Al Sadd-Al-Wakra corresponent a la 19a jornada del campionat qatarià, amb 1-0 a favor dels ja campions de la lliga. Un jugador de l'equip rival desvia una pilota amb una mica d'efecte. La pilota, sense perill per a l'Al Sadd, roda per sobre de la línia lateral, donant la sensació de sortir fora, per la qual cosa Xavi, que es troba davant la banqueta del seu equip, decideix parar-la perquè un jugador de l'Al Sadd reprengui el joc.

És en aquell moment quan l'àrbitre atura el joc, s'apropa a Xavi i li mostra una targeta groga, explicant-li a l'entrenador català que la pilota no ha sortit. La jugada, anecdòtica, queda oblidada, el partit es reprèn i l'Al-Wakra aconsegueix l'empat, un punt de gran valor en la seva lluita per evitar la fase de descens.

La tecnologia demostra que Xavi podria haver estat expulsat

Acabat el partit, Al Kass TV, la posseïdora dels drets televisius de la lliga del Qatar, decideix utilitzar la seva potent tecnologia per analitzar si la pilota que ha tallat Xavi havia sortit per la banda o no. Amb l'ajuda d'un nou programa, l'expert en aquest tipus d'anàlisi demostra que la pilota no surt completament en cap moment, per la qual cosa Xavi no l'hauria d'haver tallat. A més, l'expert arbitral afirma que l'entrenador de l'Al Sadd fins i tot podria haver estat expulsat, per evitar un presumpte atac de l'Al-Wakra, encara que l'acció en concret no suposava cap mena de perill per a l'Al Sadd.

Xavi Hernandez Al Sadd Mundial de Clubs EFE

Xavi Hernández, donant instruccions als seus jugadors / EFE

Malgrat que l'acció en si mateixa és anecdòtica, el que deixa entreveure és que en un futur es podria utilitzar aquest tipus de tecnologia per millor la precisió a l'hora d'analitzar un possible fora de joc o un gol fantasma, sense la necessitat de l'ús del xip dins de la pilota. I a saber quins més usos se li podria donar. I és que la tecnologia ha arribat al futbol per quedar-se, encara que no se sàpiga gaire bé amb quina finalitat.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, en un partit de l'Al Sadd qatarià / @AlsaddSC

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat