El projecte que ve gestant el Barça de la mà de Xavi Hernández no es construeix en un dia. El club s'ha vist sumit en una àmplia revolució en tots els aspectes. Institucionalment, però també futbolísticament amb una profunda renovació de la plantilla amb la intenció de tornar a ser un equip competitiu en els tornejos domèstics però també a Europa. Han canviat moltes coses, però d'altres segueixen igual, com la presència dels capitans i les veus més poderoses del vestidor.

Xavi Hernández té debilitat absoluta per Sergio Busquets

Xavi Hernández els coneix a tots ells, perquè va compartir vestidor amb els Gerard Piqué, Jordi Alba o Sergi Roberto, però l'entrenador culer té una especial predilecció per Sergio Busquets. Quan Xavi va marxar del Barça sent jugador, va dir que el de Badía era el seu relleu més natural, i quan el mes de novembre passat va tornar com a entrenador, va dir que el jugador de la plantilla amb qui tenia una millor relació era ell.

Sergio Busquets Rodrygo Barca Reial Madrid EFE
Sergio Busquets continua sent capital en el mig del camp del Barça / Foto: EFE

Després de gairebé un any de Xavi Hernández dirigint a l'equip, 'Busi' continua sent una de les pedres angulars de l'equip, i la seva presència a l'onze com a àncora del mig del camp és indubtable. Però el primer capità pot estar vivint la seva última temporada de barcelonista. El seu contracte acaba el 30 de juny de 2023, i són molts els rumors que el col·loquen a la MLS, amb diversos equips apostant fort per aconseguir els seus serveis.

Sergio Busquets continua sense aclarir el seu futur i manté la incògnita sobre si se n'anirà del Barça

No obstant això, d'entre els veterans de la vella guàrdia culer, és el que està millor i el que més compta per al seu entrenador, que segons explica el portal Culémania, li ha demanat personalment diverses vegades que reconsideri el seu futur i es quedi, com a mínim, un any més. Als seus 34 anys, està lluny de retirar-se, i el seu entrenador el vol perquè pot continuar sent important, i perquè a més seria un mestre perfecte per a Nico González, que tornarà de la seva cessió al València i per a Martin Zubimendi o algun fitxatge que pugui produir-se en aquesta zona.

Gerard Piqué Sergio Busquets Jordi Alba banqueta|banc dels acusats Barça / Foto: EFE
Tant Sergio Busquets, com Gerard Piqué i Jordi Alba poden estar vivint la seva última temporada al Barça / Foto: EFE

I, potser per això, el mateix jugador no tanca la porta a una renovació. "Molta gent dona per fet que me n'aniré del Barça aquest any, però no és així. Encara no he pensat sobre això. Vull veure com va la temporada abans de prendre una decisió", va dir des de la concentració de la selecció espanyola. Fins que no hi hagi una decisió en ferm, el nom de Sergio Busquets continuarà generant moltes preguntes.