El Barça no pot refer-se contra el Bayern de Munic a la Champions League (2-0) i reviu part d'aquells malsons que fa uns anys que el persegueixen. Tot i exhibir-se a nivell futbolístic en el primer temps i de no desentonar contra un dels millors clubs d'Europa, la letalitat dels bavaresos a l'inici de la segona meitat ha esvaït les il·lusions culers.

Inici impecable del Barça a Munic

El nou Barça de Xavi s'ha volgut presentar de veritat a la Champions League, i les entrades a l'onze titular de Marcos Alonso i d'Andreas Christensen, a banda de tornar a apostar pel trident de luxe, el format per Robert Lewandowski, Ousmane Dembélé i Raphinha, ha estat una clara declaració d'intencions. Cap opció de titubejar a Munic contra un rival mai vençut a Alemanya per part culer. I després d'uns últims enfrontaments previs molt desigualats i a favor dels bavaresos, aquesta vegada han canviat els papers.

Tot i que en els primers minuts el Barça s'ha mostrat un pèl insegur i tou en alguna ocasió, poc a poc ha anat agafant el ritme. Marcos Alonso ha intervingut providencialment a l'inici per aturar un atac del jove Jamal Musiala, el gran perill del Bayern. Però ha estat només un petit ensurt el que ha fet tremolar el Barça.

Robert Lewandowski Pavard Kimmich Barça Bayern / Foto: EFE
Robert Lewandowski fent un xut / Foto: EFE

La màgia de Pedri González, el domini de tots els tempos de Sergio Busquets, les aparicions de Jules Koundé en defensa —tant en el lateral dret com a l'eix de la defensa, ja que ha anat intercanviant la posició amb Ronald Araujo— i la velocitat de Dembélé i Raphinha han anat apareixent. Només faltava el gol de Lewandowski, que ha semblat confús en alguns moments després de tornar a la seva casa dels últims anys.

L'inici nerviós del Barça ha desaparegut i aleshores ha arribat el perill culer. La possessió estava igualada, però Lewandowski era qui realment generava temor a l'afició bavaresa. També generava perill Raphinha, més finalitzador que assistent. I el més positiu de tot era que Marc-André ter Stegen estava sent un espectador més fins que ha hagut d'intervenir, quan tampoc ha tingut problemes.

Però ni Sadio Mané ni Thomas Müller han pogut amenaçar sobre la gespa, Alphonso Davies i un decisiu Manuel Neuer a la porteria bavaresa han estat els més destacats del conjunt alemany. Un Barça permeable, impecable i consistent ha completat una gran primera part a Munic en la qual només li ha faltat el gol. I VAR no ha assenyalat un clar penal sobre Dembélé.

Alphonso Davies Jules Koundé Bayern Barça / Foto: EFE
Alphonso Davies sent marcat per Jules Koundé / Foto: EFE

I un Bayern de Munic letal

Però aquella consistència del Barça ha canviat radicalment a la segona meitat. El Bayern ha avisat i ha fet mal quan ha disposat de l'oportunitat. El primer gol ha estat de Lucas Hernández al minut 50 després d'un córner en el qual ha atacat la pilota sense marca. I quatre minuts després ha fet el segon Leroy Sané després de plantar-se dins l'àrea tot sol davant de Ter Stegen.

Resultat injust per a un Barça superior. Però els blaugrana han seguit atacant. A Lewandowski li ha faltat definició, però també a Pedri, que ha enviat la pilota al pal en una ocasió manifesta de gol. Feia poc que havien entrat al camp Frenkie de Jong i Ferran Torres, que han canviat l'esperit caigut del Barça. I després ha estat el torn d'Eric Garcia, Ansu Fati i Franck Kessié.

Jugadores Bayern celebran gol Barca Champions
Els jugadors del Bayern de Munic celebrant un dels gols contra el Barça / Foto: EFE

Però tot i millorar i fer un pas endavant, el Barça no ha pogut fer el gol de l'esperança. Lewandowski, massa vigilat, no ha estat còmode en cap moment. I el Barça ha hagut de conformar-se amb la primera derrota de la temporada a l'Allianz Arena, un camp inexpugnable per als culers. I han tornat a aparèixer alguns fantasmes del passat.