La posició de lateral al Barça de Xavi Hernández és clau. L'entrenador de Terrassa considera indispensable que els dos defenses que juguen per les bandes es posicionin a la perfecció, ja que han de donar sortida de pilota i tapar els extrems rivals, però sobretot entendre quan toca obrir-se a la banda i quan ha d'entrar pel mig, convertint-se en un fals interior. És per això que fa temps que Xavi demana el fitxatge d'un jugador que coneix el sistema i que, amb 26 anys, està en la maduresa per fitxar pel Barça. Es tracta d'Alejandro Grimaldo, que aquest estiu acaba contracte amb el Benfica.

Grimaldo porta ja 7 temporades al Benfica, club amb el qual és molt a prop de disputar el seu partit número 300. Ara vol canviar d'aires i estaria encantat de tornar al Barça, club del qual se'n va haver d'anar el 2016, després d'acumular diversos actes d'indisciplina i de mostrar una actitud que va portar Luis Enrique a prescindir dels seus serveis.

Alejandro Grimaldo Europa Press
Alejandro Grimaldo, en un partit del Benfica / Foto: Europa Press

Grimaldo va sortir del Barça per la porta del darrere

"Mai no m'ha dit res, no he tingut cap contacte amb ell. Tampoc no tinc res a parlar amb ell. Jo treballo amb el meu míster. M'avinc amb ell, m'ajuda en tot i m'ajuda a ser millor. Que el de dalt estigui amb els seus jugadors i jo estaré amb el meu equip". Aquestes dures declaracions referents a Luis Enrique, pronunciades per Grimaldo el 2015 a RAC1, van significar el final del lateral al Barça. Grimaldo era llavors una de les estrelles del Barça B d'Eusebio i tenia tots els números de pujar al primer equip.

Luis Enrique, però, no ho veia clar, a més que al club blaugrana ja començaven a estar farts. Grimaldo acumulava accions que infringien el codi intern del club, a més de mostrar cert menfotisme en els entrenaments, actes inacceptables per a un professional, i encara menys per a un xaval de 19 anys. S'hi afegia la broma que feia el jugador per apuntar-se a la cua del fisioterapeuta, ja que firmava com "1M", amb referència que cobrava 1 milió d'euros. A més, Grimaldo estava posant moltes traves per renovar, exigint quantitats desproporcionades. Per tot això, el Barça va acceptar poc més de 2 milions d'euros i el va traspassar al Benfica.

Jordi Alba Barça banqueta|banc dels acusats / Foto: Europa Press
Jordi Alba, a la banqueta del Barça / Foto: Europa Press

Grimaldo per Jordi Alba

Al Barça entenen que després de 7 temporades l'actitud haurà canviat, a més que els informes afirmen que el jugador s'ha calmat al Benfica. El pla passa per aconseguir que Jordi Alba surti del club, un espai que passaria a ocupar Alejandro Grimaldo, que compartiria el lateral esquerre amb Alejandro Balde. A Xavi, a més, li agrada Balde per la dreta, a més que també pot jugar amb els 2 per l'esquerra, amb un d'ells en l'extrem.

Grimaldo, per la seva part, té l'espina de no haver pogut triomfar al Barça, ja que va haver d'anar-se'n quan estava a les portes del primer equip. A més, Grimaldo vol jugar a la selecció espanyola i entén que si es queda en el Benfica continuarà sent transparent per als seleccionadors. Acaba contracte, per la qual cosa el seu fitxatge seria econòmic. L'oportunitat és d'or.