La futura banqueta del Camp Nou sembla aclarir-se. A la direcció esportiva no el convenç cap dels tècnics que hi ha fora, o no pot pagar-los, i la prioritat és renovar Xavi Hernández. I és que, segons ha informat el diari Sport, el Barça renuncia a continuar buscant un entrenador, per la qual cosa ho apostarà tot a provar de persuadir el tècnic egarenc o, si no pot ser, confiar en un Rafa Márquez que dirigeix el filial del conjunt català. No hi ha més, Joan Laporta només mira cap al club per decidir al seu futur tècnic.

S'ha parlat sobre Flick, de Zerbi o Thomas Tuchel; tanmateix, tot s'ha quedat paralitzat en espera que Xavi reconsideri la seva decisió i acabi decantant-se per la seva continuïtat. El president blaugrana ha fet públic el seu desig que Xavi continuï sent qui dirigeixi una plantilla que ha canviat des del seu anunci. Ha plogut molt des d'aquell partit davant del Vila-real, al terme del qual, en roda de premsa, l'egarenc va comunicar la seva decisió de deixar l'equip a final de temporada.

Joan Laporta, somrient en el comiat d'Eduard Romeu del Barça / Foto: Pau Venteo
Joan Laporta, somrient en el comiat d'Eduard Romeu del Barça / Foto: Pau Venteo

Xavi pot replantejar-se la seva continuïtat...

Allò va ser, segons Xavi, per alliberar a l'equip i, cert o no, el que sembla és que ha funcionat. Els resultats, així com el joc de la plantilla, han millorat i, encara que LaLiga és molt complicada, la il·lusió i l'esperança entorn de la Champions League continuen intactes. Avui dimarts a la ciutat Comtal es respira ambient de nit gran, i gran part de les intencions de Joan Laporta, la de renovar el seu tècnic, poden passar per vèncer el Paris Saint-Germain en el partit de tornada dels quarts de la màxima competició continental.

Una victòria el dia d'avui pot fer que Xavi Hernández s'ho replantegi. Al si del club consideren que no hi ha ningú més ben qualificat per dirigir la plantilla blaugrana que Xavi, i no contemplen cap altra opció. Per això, si en els pròxims dies el Barça cau amb estrèpit davant del PSG i en el Clàssic davant del Reial Madrid, i Xavi es manté ferm en la seva actitud d'abandonar la banqueta culer, des de la direcció esportiva catalana optaran per Rafa Márquez, segons explica Albert Masnou a Sport.

Joan Laporta Xavi Hernández Rafa Yuste Deco / Foto: Europa Press
Joan Laporta, Xavi Hernández i Deco amb rostres seriosos / Foto: Europa Press

... si Deco perd poder

Però, en cas que es produeixi l'escenari propici perquè l'entrenador de Terrassa decideixi recular i continuar portant les regnes del FC Barcelona, hi haurà condicions. A Joan Laporta no li sortirà gratis la continuïtat de Xavi, i no precisament per diners. Segons informa madrid-barcelona.com, l'egarenc vol prendre el comandament, és a dir, no es farà res sense la seva supervisió i sense el seu vistiplau. Serà ell qui decideixi les altes i baixes. D'aquesta manera, vol parar-li els peus a Deco, el poder esportiu del qual ha de caure en picat, per evitar casos com el de Vitor Roque.