Durant un temps, es va especular molt seriosament amb la possible arribada de Cristiano Ronaldo al Barça. I la realitat és que van existir els contactes, i sí que hi va haver un seriós interès per part de l'astre portuguès a aterrar en el conjunt de Xavi Hernández. Com tots sabem, estava desesperat per abandonar el Manchester United, i encara en el dia d'avui segueix insistint i fent tot el possible perquè el deixin sortir. Però no està sent capaç de trobar un comprador.

La prioritat de l'astre portuguès era, i continua sent, tornar a La Liga Santander, on va passar els seus millors anys. I malgrat el seu passat en el Reial Madrid, on és una llegenda, no l'importava en absolut negociar amb Joan Laporta. El president, per la seva part, també estava bastant seduït amb la idea de fitxar a una estrella del calibre de CR7. Perquè també suposaria un cop brutal a l'etern rival, i més concretament, a Florentino Pérez.

Cristiano Ronaldo Manchester United aplaudint Europa Press
Cristiano Ronaldo/ Europa Press

Jorge Mendes estava sent el mitjancer, i la possibilitat de què l'ex del Sporting de Portugal o la Juventus de Torí aterrés en el Camp Nou no era cap bogeria. Fins que va aparèixer la figura de l'entrenador català, que no ho va dubtar ni un segon, i va optar per descartar aquesta idea, per diversos motius de pes. El primer és perquè considerava que no era necessari, i que no encaixava en els seus esquemes. A més, creu que ja és un futbolista en declivi.

És lluny de la seva millor versió, i això és una evidència, malgrat que Ronaldo demostra que no perd l'olfacte golejador. Però ja no aporta res més enllà de punteria. Una altra raó és que podria posar en perill el bon ambient al vestuari, a causa del seu polèmic caràcter. I per últim, però no menys important, Xavi no volia saber res de Cristiano perquè estava obsessionat en firmar Robert Lewandowski, i era molt optimista amb l'operació.

I no s'equivocava, ja que només uns dies més tard van poder tancar el tracte amb el Bayern de Munic, i aconseguir els serveis de la seva gran estrella.

El sou de Ronaldo, un altre obstacle a tenir en compte

Tampoc un no s'ha d'oblidar del factor econòmic. Perquè, encara que a Old Trafford no demanessin més de 20 milions d'euros per permetre la venda de Ronaldo, cal tenir en compte que el salari que demanaria no seria baix. I això que estava disposat a acceptar una rebaixa considerable.

En resum, tot va pesar perquè Xavi optés per vetar Cristiano, i Laporta també s'oblidés d'ell.

No es pot negar que hagués estat molt curiós veure'l amb la samarreta del Barça...