Florentino Pérez s'acaba d'emportar una enorme decepció. Xabi Alonso, exjugador del Reial Madrid durant 5 temporades i candidat a ser entrenador del primer equip en un futur no massa llunyà, acaba de llançar un envit difícil de digerir per al mandatari blanc. I és que el Bayer Leverkusen, l'actual club de Xabi Alonso, li acaba de comunicar al Rayo Vallecano la seva intenció de pagar, de forma immediata, els 10 milions d'euros de la clàusula de rescissió de Fran García.

El lateral esquerre, una de les grans revelacions de la temporada, es va formar en el Reial Madrid, que té una opció de recompra, a més d'un 50% d'una futura venda. Dit d'una altra manera, Florentino Pérez ha de decidir en les pròximes hores si deixa que Fran García fitxi pel Bayer Leverkusen, la qual cosa suposaria que el Reial Madrid ingressaria 5 milions d'euros, a més dels 5 que cobraria el Rayo Vallecano, o si paga 5 milions d'euros per contrarestar l'oferta del Bayer Leverkusen per recuperar de forma immediata a Fran García, que hauria de sortir cedit.

Fran García Rayo Vallecano / Foto: Europa Press
Fran García, en un partit del Rayo Vallecano / Foto: Europa Press

Xabi Alonso compromet el Reial Madrid

El problema és que el pla del Reial Madrid era seguir de prop la progressió de Fran García i a l'estiu decidir si el recuperava o no. Ferland Mendy no està rendint al nivell que s'esperava d'ell, a més de tenir un bon cartell a Anglaterra, per la qual cosa el Madrid podria traspassar-lo per una important suma de diners i, a canvi, podria fitxar Fran García per només 5 milions d'euros. Tot se n'ha anat en orris per la intromissió del Bayer Leverkusen de Xabi Alonso.

L'entrenador donostiarra, gran conèixer del futbol espanyol, veu a Fran García el lateral esquerre ideal per al seu equip, que després d'un inici molt irregular està escalant posicions en la Bundesliga de la mà d'un Xabi Alonso que, a poc a poc, s'està fent un nom en el panorama internacional. En els 8 partits que ha dirigit a Alemanya, el Leverkusen ha sumat 5 victòries, 1 empat i 2 derrotes, amb 19 gols a favor i 12 en contra. "Volem seguir de la mateixa manera. Necessitem aquesta mentalitat per atacar i marcar, per tenir gana. A més, hem millorat molt en el nostre treball defensiu i en el compromís de l'equip. Estem jugant més compactes i som més intensos en els duels. Som bons contraatacant, però encara podem millorar molt quan tenim la pilota", va afirmar recentment a la pàgina oficial de la Bundesliga.

Florentino Pérez / Foto: EFE
Florentino Pérez, president del Reial Madrid / Foto: EFE

Fran García, entre Leverkusen i Madrid

Pel que sembla, Fran García el motiva l'oportunitat d'anar al Bayer Leverkusen, malgrat que el seu somni sempre ha estat el de poder triomfar en el Reial Madrid. La seva experiència en el Rayo Vallecano ha estat espectacular, Iraola l'ha convertit en un dels laterals esquerres més prometedors d'Europa, per la qual cosa era previsible que tard o d'hora algun club truqués a la seva porta.

El Reial Madrid pot fitxar-lo per 5 milions d'euros i deixar-lo cedit en el Rayo Vallecano. Tot depèn ara de Florentino Pérez. L'envit de Xabi Alonso ja és evident.