A Liverpool cada vegada tenen més clar que la gloriosa era de Jürgen Klopp està arribant al seu final. L'entrenador alemany, que té contracte fins al 2026, sembla estar esgotat, per la qual cosa s'intueix complicat que vagi a ser dues temporades més a Anfield Road. Klopp podria renunciar aquest estiu, la qual cosa obliga el Liverpool a buscar-lo un substitut, un altre entrenador amb qui iniciar una era d'èxits. I l'elegit és Xabi Alonso, una llegenda dels reds, amb els quals va guanyar la històrica Champions League del 2005.

L'entrenador donostiarra està firmant una excelsa temporada amb el Bayer Leverkusen, la gran sorpresa d'Europa juntament amb el Girona de Míchel, una demostració d'experiència i saber liderar que el converteixen en la gran perla de les banquetes. El Liverpool sap que el Reial Madrid també estima Xabi Alonso, encara que la renovació d'Ancelotti ha suposat un dur cop per al de Tolosa, que veu com el Madrid no el considera la primera opció.

Klopp a Europa League EFE
Jürgen Klopp, entrenador del Liverpool / Foto: EFE

Xabi Alonso, substitut de Klopp al Liverpool

És per això que el Liverpool s'ha convertit en el principal aspirant per aconseguir els serveis de Xabi Alonso. Tot dependrà de Jürgen Klopp, que encara no ha decidit si se'n va aquest estiu o el següent, encara que a Xabi Alonso tampoc no li importaria quedar-se una temporada més en el Bayer Leverkusen, on està molt còmode. El donostiarra ha aconseguit convertir l'equip de l'aspirina en un equip competitiu en molt poc temps, amb decisions que recorden al millor Pep Guardiola i al millor Mourinho, els dos entrenadors que més el van marcar.

A Alemanya també es diu sobre un possible interès en Xabi Alonso del Bayern de Munic, un altre exequip del donostiarra, encara que sembla que l'entrenador prefereix canviar de campionat quan surti del Bay Arena, ja que vol provar diferents lligues, com ja va fer en la seva etapa com a futbolista.

Florian Wirtz Bayer Leverkusen / Foto: Europa Press
Florian Wirtz, celebrant un gol amb el Bayer Leverkusen / Foto: Europa Press

Wirtz i Frimpong, peticions de Xabi Alonso

Xabi Alonso no arribaria només a Liverpool, ja que ja ha fet saber que vol tenir a la seva disposició dos jugadors claus per als seus esquemes, Florian Wirtz i Jeremie Frimpong. També voldria emportar-se amb ell Alejandro Grimaldo, que està firmant una temporada espectacular, però sembla complicat que el Bayer Leverkusen vagi a deixar sortir a un jugador que acaba de portar a l'equip.

Wirtz i Frimpong també seran moviments complicats, encara que ambdós tenen la paraula del club de deixar-los sortir si arriba una oferta interessant per ells. Pel primer, el Bayer Leverkusen espera rebre un mínim de 70 milions d'euros, mentre que Frimpong està valorat en 30 milions d'euros. Al Liverpool, doncs, no li quedarà més remei que posar 100 milions d'euros a sobre de la taula.