L'Audiència Provincial de Madrid ha reobert la investigació judicial al futbolista Xabi Alonso per un presumpte frau fiscal comès entre 2010 i 2012, quan jugava al Reial Madrid. Fonts jurídiques han informat que l'Audiència de Madrid ha estimat el recurs que va interposar el fiscal en cap José Javier Polo contra el sobreseïment de la causa que va acordar fa un any el jutge d'instrucció número 40 de Madrid, un arxiu que també va impugnar l'Advocacia de l'Estat.

La decisió de l'Audiència de Madrid pretén que es reobri la investigació per determinar si els contractes de drets d'imatge del futbolista eren simulats o no als efectes de la seva tributació a Hisenda. La Fiscalia de Madrid va denunciar a Alonso al febrer de 2016 després d'investigar una denúncia d'Hisenda per frau fiscal, per mandat de la Fiscalia General de l'Estat després d'un informe inicial en el qual sol·licitava l'arxiu de les actuacions.

Hisenda havia descobert que Xabi Alonso havia venut els seus drets d'imatge a una firma radicada a Madeira, una operació que, segons el parer de l'Agència Tributària, era una "simulació". El jutge instructor que va arxivar la denúncia va assegurar que Madeira no és paradís fiscal, i que el jugador l'únic que va fer va ser aprofitar "la perícia" dels seus assessors per trobar la solució més avantatjosa als seus interessos. Alonso va ser un dels futbolistes denunciats per la Fiscalia de Madrid per possible delicte contra la Hisenda Pública.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat