En jornades com la d'aquest dilluns, just abans de la primer dia de descans del Tour de França i amb un terreny assequible per a tots els ciclistes, és quan hi ha més sorpreses. I això mateix ha passat en l'endimoniada etapa de 217,5 quilòmetres entre Saint-Flour i Albi.

El jove Wout van Aert, que ha acabat plorant després de guanyar a Albi en la seva primera participació al Tour, ha estat el gran triomfador d'un dia ple de desgràcies. Des d'Elia Viviani, segon per pocs centímetres del vencedor, a Mikel Landa, que ha tingut una caiguda i ha perdut més de dos minuts.

Desgràcies inesperades

Però la jornada, tot i tenir la clàssica escapada que no ha arribat a bon port, ha destacat per l'alta velocitat. La mitjana a meta ha acabat sent de 44,5 km/h. Una xifra altíssima i que ni l'organització esperava encara que era en un terreny propici per a la velocitat.

A falta de menys de 30 quilòmetres per al final ha arribat l'acceleració dins del gran grup, amb l'equip Ineos i el Quick-Step com a grans responsables. I amb el vent jugant una mala passada a molts dels ciclistes, el grup de favorits s'ha dividit en tres.

El líder Julien Alaphilippe ha entrat dins del primer grup, juntament amb candidats a la victòria final com Geraint Thomas (vigent campió del Tour), Nairo Quintana, Mikel Landa, Egan Bernal, Steven Kruijswijk, Adam Yates, Roman Kreuziger, Warren Barguil o Alejandro Valverde. Al segon grup, liderats per l'equip Education First, hi era Thibaut Pinot i Rigoberto Urán.

Però la sorpresa més desagradable ha arribat quan a falta de menys de 20 quilòmetres per a la meta ha caigut Landa. El ciclista basc ha topat amb un rival del grup capdavanter i ha caigut a la cuneta. I després ja ha dit adéu a l'etapa. Tot i que alguns dels seus companys de l'equip Movistar l'han esperat, ha entrat en el tercer grup, i ha acabat perdent més de dos minuts a la meta.

Entre el grup capdavanter, amb diversos esprínters que no s'han vist afectats per les caigudes ni pels talls, el més ràpid ha estat Van Aert. El belga del Jumbo li dona la quarta victòria al seu equip en només deu etapes disputades.

Etapa 10: Saint-Flour - Albi
  Equip Equip Temps
1 Wout van Aert  Jumbo 4h49'39"
2 Elia Viviani  Quick-Step m.t.
3 Caleb Ewan  Lotto Soudal m.t.
4 Michael Matthews  Sunweb m.t.
5 Peter Sagan  Bora m.t.
General Tour de França
  Nom Equip Temps
1 Julian Alaphilippe  Quick-Step 43h27'15"
2 Geraint Thomas  Ineos +1'12''
3 Egan Bernal  Ineos +1'16"
4 Steven Kruijswijk  Jumbo +1'27"
5 Emanuel Buchmann  Bora +1'45''