Els Golden State Warriors s’han imposat als Cleveland Cavaliers en el primer partit de les Finals de l’NBA. Els d'Ohio han estat a punt de donar la sorpresa gràcies a una increïble actuació de LeBron James, però els 51 punts de l’aler no han estat suficients per batre el conjunt d’Steve Kerr.

Les Finals de Curry

Encara que sembli estrany, Stephen Curry no pot dir que ha estat MVP d’unes Finals. Els grans Golden State Warriors de les últimes temporades no s’entenen sense ell, però en els dos anells que la franquícia californiana ha aconseguit en els darrers tres anys, Andre Iguodala i Kevin Durant li han pres el premi al millor jugador de la ronda decisiva dels play-off.

L’estrella dels d’Oakland té clar que a la tercera va la vençuda i des del primer minut del partit inaugural de les Finals del 2018 ha liderat els seus. En un inici poc encertat en els llançaments de Kevin Durant i amb una esporàdica ajuda de Klay Thompson –que ha donat l’ensurt de la nit amb una possible lesió al genoll de la qual s’ha recuperat, després d’uns minuts als vestidors, sense problemes–, Curry ho ha fet tot per intentar evitar que una sorprenent posada en escena dels Cavaliers arribés a ser més que una anècdota.

I és que per veure que els Warriors són els clars favorits només cal analitzar els dos primers quarts del Game 1. L’Oracle Arena ha vist la versió més arrasadora de LeBron James i el ressorgiment de Kevin Love i Larry Nance Jr (dos jugadors el rendiment dels quals, en les anteriors eliminatòries, ha estat molt per sota de les expectatives); Cleveland ha defensat molt bé i ha controlat el rebot; i els locals no han estat massa frescos ni en la circulació de pilota ni en l’encert des de la línia de tres. El marcador després dels primers 24 minuts, però, exhibia un empat (56-56).

Un error que pot costar car

Com acostuma a passar en els partits de Golden State, el duel s’acabaria decidint al tercer quart. Les possibilitats de LeBron i companyia passaven per aguantar el festival de triples dels seus rivals i no defallir en el ritme frenètic imposat pels mateixos. Els Rockets no ho van poder aconseguir i van veure com els campions els passaven per sobre en el còmput global de tots els primers 12 minuts després del descans de la sèrie (diferència de +68).

Avui, però, els adversaris eren uns altres i cap equip comandat pel ‘Rei’ negocia la competitivitat. Els Cavaliers només han perdut de sis el quart més perillós per a tots els equips que juguen contra Warriors i han vist que tenien possibilitats reals de fer un cop de puny sobre la taula en forma de victòria en la primera batalla de les Finals. I més tenint en compte que l’estrella del seu equip estava més que inspirada: l’aler dels d’Ohio ha acabat el partit amb 51 punts, 8 rebots i 8 assistències.

El que havia de ser una festa de Curry, Thompson i Durant ha estat a punt de convertir-se en un malson per als aficionats de l’Oracle Arena. Després d’un últim quart molt igualat, J.R. Smith ha tingut possessió per donar la victòria als visitants a falta de menys de cinc segons, però un greu error seu de concentració ho ha evitat. El Game 1 s’ha decidit a la pròrroga i, llavors, els locals no han tingut rival (Steve Kerr ha emprat fins a 11 jugadors i la rotació ha permès als seus arribar molt més frescos al tram decisiu).

La rebel·lia de Cleveland no ha tingut premi i, tot i comptar amb una aportació heroica de LeBron James, els Cavaliers han acabat perdent el primer partit de les Finals de l’NBA.