El Reial Madrid no ha pogut passar de l'empat contra el Vila-real a l'Estadi de la Ceràmica (2-2) i ja pensa en la final de Champions League contra el Liverpool. Els de Zidane han acomiadat una temporada fluixa a la Lliga Santander amb una actuació de dues cares i posen tots els sentits pendents del partit que ha de salvar un curs mediocre.

Sense regularitat

El Madrid ja ha acabat tots els assajos per a la final de Kíev. A només una setmana de la gran funció de la temporada, els blancs miren el calendari i se n'adonen que ja han eliminat totes les caselles que hi havia abans d'un esdeveniment en el qual hi participaran per tercer any consecutiu. Els aficionats madrilenys somriuen satisfets després de veure que les últimes proves de cara a la final de Champions han anat força bé. I el Liverpool, per contra, contempla com haurà de corregir la seva innocència defensiva si vol competir contra Cristiano Ronaldo i companyia.

El somriure dels de Zidane quan viatgen per Europa, però, es converteix en plors desconsolats quan el turisme d'aquests és interior. Dues Lligues en els últims 10 anys; i en la que avui han acomiadat a l'Estadi de la Ceràmica han acabat a una distància numèrica i futbolística folgada respecte el Barça, campió, i l'Atlètic de Madrid, segon classificat. La seva bona temporada en competició internacional no pot amagar el decebedor i frèvol rendiment al campionat nacional. Ni l'esperpent de la Copa del Rei. Un any més.

Sigui com sigui, a Chamartín l'orelluda sempre és el torneig que fa més il·lusió i la realitat és que els dos últims partits del Madrid demostren que els jugadors en són conscients. El Madrid, que no ha competit en cap moment per guanyar la competició de la regularitat i sovint ha mostrat una imatge molt pobra, ha sofert un canvi dràstic en termes positius: la setmana passada va ser el Celta qui va poder comprovar el bon moment de forma blanc i avui el Vila-real ha sucumbit, durant 45 minuts, a la seva superioritat (val a dir també que cap dels dos conjunts es jugava res).

Un partit que resumeix la temporada

L'últim entrenament abans de la final de Champions ha tingut dos noms propis: Gareth Bale i Luca Zidane. El gal·lès no vol perdre's el duel més rellevant del curs i ha acabat el mateix en un gran estat de forma. No és cap secret que el seu problema no és de qualitat, sinó de continuïtat. L''11' està fent tots els mèrits del món per ser titular contra el Liverpool i el seu gol d'avui al minut onze, amb una gran maniobra individual i una bona definició, n'és una clara prova. Luca, per la seva part, ha debutat amb el Reial Madrid de la mà del seu pare i ha completat els 90 minuts.

A la primera meitat, els seus companys han jugat millor que el Vila-real i el porter francès no ha hagut de fer massa intervencions. Els locals no han pogut fer res contra un domini dels seus contrincants que s'ha anat traslladant poc a poc al marcador com s'estén el letal verí d'una serp pel cos de les seves preses. I és que una combinació pulcra abans del descans entre Isco, Marcelo i Cristiano ha permès al portuguès veure porteria i encaminar la victòria visitant. Contra tot pronòstic, però, la picada no ha estat definitiva.

A la represa el ritme del partit ha baixat, però ambdós equips han comptat amb força ocasions per moure el marcador. També els valencians, que han vist que el Madrid els reptava a un intercanvi de cops i l'han acceptat amb valentia i amb el compromís de regalar una nit entretinguda als seus aficionats. Zinedine Zidane s'ha permès donar descans a Cristiano Ronaldo i el seu equip s'ha acabat penedint d'aquesta decisió. La superioritat madrilenya no ha desaparegut, però el Madrid no ha imposat la seva preponderància a les àrees i ha acabat empatant un compromís que tenia molt ben encaminat.

Roger Martínez, davanter colombià dels locals, ha retallat distàncies a un quart d'hora del final gràcies a un golàs i l'Estadi de la Ceràmica ha cregut en les possibilitats dels seus futbolistes. I quan semblava que la reacció no aniria més enllà i que els tres punts marxarien cap a la capital espanyola, Castillejo ha aprofitat una mala sortida de Luca Zidane per igualar el marcador. El Reial Madrid és a un partit d'acabar una temporada mediocre en molts aspectes i ja se centra en la final de la Champions contra el Liverpool. Kíev decidirà el desenllaç d'un curs que, en termes genèrics, ha estat per sota de les expectatives.