El Barça torna a obrir la porta a la lluita per la Lliga Santander. El conjunt blaugrana empata i se salva del naufragi a Vila-real després de tenir el partit perdut (4-4). Leo Messi ha començat des de la banqueta, però ha aparegut perquè juntament amb Luis Suárez evitessin la derrota.

Malcom es reivindica

Per fi hi ha rotacions al Barça, però a quin preu? Ernesto Valverde ha fet un canvi per línia i ha deixat a la banqueta Messi, Rakitic i Piqué. Una opció arriscada, però per contra els blaugrana han contrarestat els importants canvis sortint a per totes des del primer minut.

Malcom ha aprofitat l'oportunitat de ser titular perquè en setze minuts ha marcat les diferències. El brasiler s'ha mostrat participatiu, ha encarat rivals, ha creat joc i també ha originat perill. Gràcies a ell i a una bona jugada internant-se a l'àrea, el Barça ha fet el primer gol al minut 12. Malcom ha assistit Coutinho perquè el seu compatriota només hagués d'empènyer la pilota.

malcom coutinho vila real barça efe

I amb aquesta inèrcia ha arribat el segon gol, del mateix Malcom, quatre minuts després. Arturo Vidal, que s'ha enfundat la bota d'assistent, ha penjat la pilota just al cap de Malcom, que des de l'àrea petita ha emulat el gol de Messi a la final de Champions de Roma.

Un Barça desencadenat que ha perdonat un, dos i fins a tres gols en els següents minuts, no ha sabut gestionar l'avantatge. Atacar, atacar i atacar, però s'han oblidat de defensar.

La defensa fa aigües

El partit, molt accelerat des del primer minut, ha donat ales al Barça amb transicions ràpides. Però de la mateixa manera que els blaugrana se'n veien beneficiats, el Vila-real, buscant l'èpica per sortir de la zona perillosa a la classificació, ha remuntat sense suar.

Amb la suplència de Piqué, la defensa s'ha desordenat. El lideratge no ha estat ni d'Umtiti ni de Lenglet, sinó de Ter Stegen. El porter alemany ha salvat el Barça en diverses ocasions molt clares del conjunt groguet, però ha durat fins que ha dit prou.

Ter Stegen Vila real Barça EFE

Després de tranquil·litat culer, ha arribat el malson. Al minut 23 Chukwueze ha estat més ràpid que ningú, ha xutat al pal i el rebot li ha donat una segona oportunitat per fer el primer gol local. I ja al segon temps, després de diversos avisos del Vila-real, ha empatat amb una centrada d'Ekambi, que aquesta vegada sí s'ha menjat Ter Stegen.

Les coses no li podien anar pitjor al Barça. Ha entrat Messi a falta de mitja hora i Iborra ha fet el tercer gol del submarí groc. El Vila-real ha deixat anar l'artilleria i la remuntada s'ha fet realitat. Però l'ofensiva local no s'ha aturat aquí i ha enfonsat la flota blaugrana al contracop, quan el Barça estava abocat a l'atac. Bacca, que acabava d'entrar al camp, pràcticament ha sentenciat el partit amb el quart gol.

Messi fa de Messi

Però quan el Barça ho tenia tot perdut, ha aparegut Messi. De falta, tal com li agrada a l'argentí, ha fet el tercer gol al minut 90. Un gol que donava esperances al Barça i que feia tremolar les cames dels 10 futbolistes del Vila-real després de l'expulsió d'Álvaro González.

suarez alvaro barça vila real efe

I finalment ha arribat l'èpica. Amb tot el Barça a l'àrea rival, Luis Suárez s'ha inventat una gardela des de fora l'àrea després d'un córner i ha marcat sobrepassat el temps afegit. Empat del Barça in extremis.

No hi ha hagut un naufragi complet i el Barça salva un punt de Vila-real quan ningú s'ho esperava. L'Atlètic de Madrid ha guanyat el seu partit contra el Girona i s'apropa a vuit punts. El proper dissabte el Barça rebrà els matalassers al Camp Nou i ja veurem si la Lliga es torna a tenyir de blaugrana o si se segueix apropant a Madrid.