El Girona ha perdut contra l’Atlètic de Madrid al Wanda Metropolitano (2-0) de manera molt injusta. Els d’Eusebio Sacristán no han estat inferiors al segon classificat en cap moment, però una diana de Diego Godín a la segona part després d’un fora de joc flagrant de Vitolo ha permès que la Lliga segueixi viva. Els matalassers han guanyat fent gala del seu estil i qui n’ha pagat les conseqüències ha estat un Girona que es comença a mirar el descens amb preocupació

Doumbia, protagonista inesperat

Sembla mentida, però el Girona és un equip completament diferent quan juga lluny de Montilivi. Al Wanda, l’equip d’Eusebio ha realitzat una primera notable comandat -i no és broma- per Seydou Doumbia.

El davanter ivorià ha estat titular per una sobrecàrrega de Cristhian Stuani i, contra tot pronòstic, ha ofert molt bon rendiment. De fet, l’ex de l’Sporting de Lisboa ha pogut fer el 0-1 quan només s’havien disputat 3 minuts de partit amb una rematada de cap, però Jan Oblak ha respost amb una gran aturada.

Doumbia Godín Atlètic Madrid Girona EFE

El punta ha estat el gran protagonista del primer temps i, sempre amb el seu característic tarannà, s’ha implicat en totes les jugades. En el minut 30 ell mateix ha pogut perforar la seva pròpia porteria quan ha provat de desviar una centrada amb el cos.

I d’una àrea a l’altre. Quatre minuts després Doumbia ha tornat a posar a prova a Oblak amb una nova rematada amb la testa, però l’eslovè ha tornat a respondre amb fermesa. Estava a totes, l’ivorià.

L’ensurt més gran, però, ha arribat just abans del descans, quan Koke ha estavellat un cacau al travesser des de fora l’àrea. Morata ha tornat a avisar just després, però el marcador, abans dels primers 45 minuts, no s’ha mogut.

L’Atlètic, a l’estil Atlètic

A la segona part el partit ha seguit el mateix guió que el primer temps. La diferència, però, és que l’Atlètic no s’ha acostat a la porteria de Gorka en cap moment. Com si fos un equip petit, els matalassers han cedit la iniciativa al Girona i s’han dedicat a especular. L’estratègia del Cholo no era innovadora, precisament. El seu equip sempre fa el mateix.

Així, amb l’afició del Wanda indignada i el Girona creixent per moments, el partit ha començat a dibuixar una realitat innegable: els d’Eusebio tenien possibilitats de guanyar.

Saúl Portu Atlètic Madrid Girona EFE

Però aleshores un factor inesperat ha entrat en joc. L’Atlètic de Madrid ha forçat un córner després d’un fora de joc claríssim de Vitolo i, en la jugada posterior, Godín ha marcat aprofitant una pilota morta dins de l’àrea. Iglesias Villanueva havia anul·lat el gol en primera instància per un nou fora de joc d’Antoine Griezmann, però el VAR de Mateu Lahoz ha considerat que estava en línia.

El gol ha arribat quan només quedaven 12 minuts de partit i el Girona ja no ha tingut marge per reaccionar. Eusebio ha apostat per Patrick Roberts i Valery -abans havia entrat el Choco- però les oportunitats no han arribat. De fet, amb el Girona completament desfermat, un Griezmann nefast s’ha redimit i ha rematat la feina en l’últim minut de partit.

El Girona enllaça dues derrotes consecutives i seguirà amb 34 punts, amb el pou del descens ben a prop. Jugant com ho ha fet al Wanda no hauria de tenir problemes per salvar-se, però haurà de tenir en compte que hi ha factors que no es poden controlar.