El Vila-real és el nou campió de l'Europa League. Després d'empatar a un gol amb el Manchester United en els 90 minuts de joc, la pròrroga no ha estat decisiva i han hagut de recórrer als penals per decidir el guanyador. Una tanda històrica amb 21 penals consecutius marcats fins que David De Gea, porter dels anglesos, ha fallat el seu penal (1-1, 11-10).

El Vila-real s'avança

El segon títol europeu en joc entre dos equips que han demostrat a Europa que han estat pràcticament intractables. I en aquesta final de Gdansk, amb públic a les grades, han demostrat el perquè els dos volien aixecar la copa.

Inici igualat, amb els dos equips buscant el gol, però més previnguts que en d'altres vegades. Partit únic amb un trofeu en joc. I això impressiona.

Manchester United Villarreal EFE

Pilota dividida durant el partit entre el Vila-real i el Manchester United / EFE

Cavani i McTominay han estat els primers en avisar pel United. Bacca i Trigueros pel Vila-real. Però ha estat Foyth qui s'ha endut el protagonisme després de rebre un cop involuntari de Pogba al cap que l'ha obligat a jugar amb un vistós embenat.

Però just abans de la mitja hora de joc una falta lateral molt innocent de Cavani ha estat un regal per al Vila-real. Parejo ha enviat la pilota dins l'àrea i Gerard Moreno ha fet el primer gol del partit.

Villarreal EFE

Els jugadors del Vila-real celebrant el gol de Gerard Moreno / EFE

El Manchester United iguala i els penals decideixen

El Vila-real ha rebut el primer premi del partit, però encara quedava molt. Des del gol, els anglesos han fet un pas endavant i han tancat els castellonencs. Atacar, atacar i atacar. I així el United ha generat moltes ocasions de gol. Pau Torres, Albiol i el porter Rulli no han parat de treure aigua d'un submarí que s'anava enfonsant.

El Vila-real ha resistit durant la primera meitat, però a la segona ha arribat el cop de gràcia. Primer un penal per falta de Pedraza que incomprensiblement ni l'àrbitre ni el VAR han assenyalat. El Manchester United mereixia el gol i als deus minuts de la represa Cavani ha aprofitat una pilota morta dins l'àrea per empatar el duel.

Cavani Rashford Manchester United EFE

Els jugadors del Manchester United celebrant el gol de Cavani / EFE​

El United s'ha sentit més còmode i ha estat qui ha portat la batuta del partit. Les ocasions eren només dels anglesos perquè el Vila-real no ha pogut reaccionar i els seus contracops eren ineficaços.

I el partit se n'ha anat a la pròrroga. En els 30 minuts extra els groguets han estat superiors però no ha arribat cap més gol. I als penals el Vila-real ha estat campió. 21 penals consecutius amb gol, marcant l'últim el porter Rulli, i el porter del United, De Gea, fallant el 22è. El títol és del Vila-real, que jugarà la Champions League la temporada vinent, i d'Unai Emery, el rei de l'Europa League.

Imatge principal: Els jugadors del Vila-real celebrant la victòria / EFE