El Vila-real ha tingut fe, però el Liverpool s'ha acabat imposant amb solvència per ser el primer finalista de la Champions League (2-3). Els gols de Boulaye Dia i de Francis Coquelin han donat esperança a l'afició grogueta, però Fabinho, Luis Díaz i Sadio Mané han acabat amb el somni dels castellonencs.

El Vila-real creu en el miracle

La sorpresa ha arribat ben d'hora. En la primera oportunitat clara del partit, el Vila-real s'ha avançat al marcador. Dia ha fet el gol de l'esperança per als groguets. A l'Estadi de La Ceràmica i guanyant des del minut 3 de joc.

Boulaye Dia Villarreal EFE
Boulaye Dia celebrant el primer gol del Vila-real / EFE

I si el Vila-real estava a només un gol de forçar l'empat després del 2-0 de l'anada, al Liverpool li han semblat tremolar les cames. Aquell atac constant d'Anfield no ha fet acte de presència en territori castellonenc. I tot i que la iniciativa la portaven els anglesos, el Vila-real ha estat esperant el seu moment.

Al català Gerard Moreno, referent ofensiu groguet, li han tornat les molèsties físiques, i li han hagut de fer un embenat a la cuixa dreta. Però quan el Liverpool abaixava la guàrdia, arribava el moment del conjunt local. Un possible penal sobre Lo Celso abans del descans que ni l'àrbitre principal ni el VAR han assenyalat després d'una llarga revisió han encès l'afició grogueta i els mateixos jugadors del Vila-real. I quan tothom pensava en la mitja, centrada perfecta d'Étienne Capoue i cop de cap a gol de Coquelin. El Vila-real ha empatat l'eliminatòria i ha cregut en el miracle.

Francis Coquelin Villarreal EFE
Francis Coquelin celebrant el seu gol contra el Liverpool / EFE

La remuntada del Liverpool

Al segon temps, però, ha canviat una mica el guió. Luis Díaz ha entrat al camp per un desaparegut Diogo Jota, i el Liverpool ha fet un pas endavant. Al minut 55, travesser de Trent Alexander-Arnold després d'un rebot salvador per al Vila-real. També intents de l'exblaugrana Thiago Alcántara i de Díaz. El Vila-real, traient aigua del submarí com podia.

Però el conjunt groguet ha aguantat fins al minut 62 quan Fabinho ha sorprès tothom i ha fet el 2-1 per sota les cames del porter Gerónimo Rulli. I 5 minuts després ha estat Luis Díaz qui, de cap i també per sota de les cames del porter del Vila-real, ha fet el 2-2. El Liverpool, però, lluny de voler-se aturar, ha fet el tercer gol al minut 74 després d'una mala sortida de Rulli. Mané ha fet el gol a porteria buida i després de també superar el defensa argentí Juan Foyth.

Liverpool celebracion EFE
Els jugadors del Liverpool celebrant un dels gols contra el Vila-real / EFE

I abans del final del partit, Capoue ha estat expulsat per doble targeta groga. Finalment, el somni del Vila-real s'ha esvaït i el Liverpool ha estat el just vencedor de l'eliminatòria. El conjunt red ja espera el Reial Madrid o el Manchester City a la final de París.

Imatge principal: Gerard Moreno amb les mans al cap després d'encaixar un dels gols del Liverpool / EFE