Sembla que les poques oportunitats que ha tingut al primer equip del Barça han precipitat la decisió. Ilias Akhomach, una de les perles que més brillaven de les files del Barça Atlètic, acabava contracte aquest darrer 30 de juny, però el davanter català d'arrels marroquines ha decidit no prolongar el seu vincle amb l'entitat culer.

El futbolista de 19 anys va debutar al Camp Nou davant l'Espanyol un 21 de novembre de 2021, precisament el mateix dia que Xavi Hernández s'estrenava com a primer entrenador del FC Barcelona. Amb tot, des d'aleshores, ni rastre seu més enllà dels entrenaments de la primera plantilla i, com ja es venia augurant setmanes enrere, Ilias ja és agent lliure.

Ilias Akhomach Barca FC Barcelona
Ilias Akhomach, celebrant un gol amb el Barça Atlètic durant la darrera temporada / Foto: FC Barcelona

Ilias Akhomach firmarà amb el Vila-real

El Vila-real ja havia demanat preu pel jugador fa uns mesos, però en saber-se que la decisió de l'extrem és la de desvincular-se del Barça, l'equip entrenat per Quique Setién el firmarà a cost zero, completant així una operació perfecta, ja que el conjunt castellonenc ja estava interessat a fitxar el jugador en el passat.

A més a més, el fet que Samuel Chukwueze estigui a l'agenda de diversos grans clubs europeus li obriria una porta molt important al ja ex del Barça. L'extrem nigerià ha estat una de les sensacions de la temporada a la Lliga Santander i la seva sortida deixaria lliure la demarcació d'extrem dret per a un Ilias que és allà on se sent més còmode.

Chukwueze celebración gol Real Madrid Villarreal / Foto: EFE - Chema Moya
Chukwueze, celebrant un dels seus tres gols al Santiago Bernabéu / Foto: EFE - Chema Moya

El hàndicap de l'efecte palanques

La fuga de talent del Barça Atlètic està sent un dels efectes secundaris de l'efecte palanques del darrer estiu, ja que l'arribada de diversos reforços de qualitat han apujat el nivell de la primera plantilla, fent en moltes ocasions insuficient la possible ajuda de la Masia.

En aquest sentit, els futbolistes que jugaven cedits al filial blaugrana han hagut de tornar als seus equips d'origen i la sortida d'Ilias només és una altra que se suma a les ja anunciades. En el seu cas en concret, a banda, aspirava a tenir minuts a una de les posicions on l'equip de Xavi és més potent, ja que l'extrem dret té els noms i cognoms d'Ousmane Dembélé, essent una de les seves alternatives Raphinha i, per darrere del brasiler, Ferran Torres.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, fent el senyal d'OK mentre dirigeix un entrenament del Barça / Foto: FC Barcelona