La polèmica està servida a Eindhoven. Víctor Valdés ha rebutjat jugar el segon partit que Barça tenia previst a l'Otten Cup, competició que disputa amb el Juvenil A que dirigeix, i ha anunciat que no disputaria el partit pel tercer i quart lloc que es disputava aquest diumenge.

La competició a quatre, amb partits de semifinals i després dos més amb una final i la disputa pel tercer lloc, l'han jugat enguany els equips juvenils del PSV (amfitrió), de l'Inter de Milà, de l'Everton i del Barça. En les semifinals el conjunt culer entrenat per Valdés ha caigut contra l'Inter per 2-1, mentre que el PSV s'ha imposat a l'Everton per 2-0.

Després del partit, però, ha arribat l'intervenció de Valdés, que ha refusat disputar el partit corresponent del seu equip per aconseguir el bronze (el tercer lloc) en el torneig. "La meva decisió està basada en salvaguardar la salut dels meus joves jugadors ja que no estem conformes amb l'organització pel que fa al temps de descans entre partit i partit", ha explicat el mateix Valdés en un comunicat. A més, també assumeix la culpa i la responsabilitat de tot el que ha generat la seva decisió.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Desde la cuenta de Víctor Valdés Team, queremos comunicar: He tomado la decisión personal como máximo responsable de mi grupo de jugadores, de no disputar el partido que decidiría el 3er o 4rto clasificado del torneo Otten Cup esta mañana. Mi decisión está basada únicamente en salvaguardar la salud de mis jóvenes jugadores, no estamos conformes con la organización en cuanto a los tiempos de descanso entre partido y partido, hoy al caer eliminados en semifinales, no ha habido margen de recuperación, apenas 1 hora entre partidos, a un desgaste fuera de lo común para su edad y para el tramo de pretemporada en el que nos encontramos. Sin más, quiero decir que ante el alto riesgo de lesión en mi plantilla, o algo más grave a nivel cardíaco que podría ocurrir de no tomar esta decisión, asumo toda la culpa y responsabilidad de lo que esto haya podido generar. Miremos más por los futbolistas y el espectáculo, de momento, en mi opinión, eso no ha prevalecido, pero yo a los míos siempre los protegeré sin importar las consecuencias. Víctor Valdés.

A post shared by Victor Valdes Team (@victorvaldesteam) on

I el PSV, organitzador de la competició, s'ha vist obligat a cancel·lar el duel entre el Barça i l'Everton.

La final, però, no ha tingut afectacions i a partir de les 14.30h es disputarà el partit per aixecar el trofeu de l'Otten Cup.