El català és un idioma odiat a la resta de l'estat espanyol. O almenys això és el que se'n desprèn després d'un nou atac a les xarxes socials contra Víctor Tomás, capità del Barça d'handbol.

Tomás, que el passat 3 de febrer va anunciar la seva prematura retirada per problemes cardíacs, s'ha convertit en un dels defensors del català a la xarxa. I ha hagut de sortir al pas de crítiques per parlar en alguns moments en català en la roda de premsa que va fer fa dues setmanes per anunciar la seva marxa.

Concretament, la crítica ha arribat després que Joan Laporta compartís un fragment d'una resposta a la pregunta d'un periodista català.

"Parla en castellà", li exigeix l'usuari a les xarxes. I amb algun insult inclòs. Catalanofòbia?

I Víctor Tomás, amb educació i molta elegància, ha respost a la crítica. I ha assegurat que la roda de premsa va ser en castellà i es va dirigir en català als seus pares i també responent a preguntes de periodistes que li van preguntar en català.

Chapeau per a Víctor Tomás. El Barça trobarà a faltar un capità de la vella escola com ell i amb un lideratge tan gran tant dins com fora de la pista.