El que segurament va ser l'últim partit de Leo Messi al Maracanà també va ser un duel amb moltíssima tensió, una batalla entre aficionats a les grades i victòria final de l'Argentina sobre el Brasil (0-1). Nicolás Otamendi va confirmar el Maracanazo després d'ajornar-se l'inici per culpa de la vergonyosa guerra que es va produir entre les dues aficions i amb la policia brasilera com a protagonista.

Violència a la grada del Maracanà

El partit, corresponent a les eliminatòries del Mundial 2026, va començar amb gairebé mitja hora de retard per una baralla generalitzada registrada a la tribuna de l'estadi Maracanà de Rio de Janeiro abans del començament del clàssic sud-americà. La selecció argentina liderada per Leo Messi es va arribar a retirar als vestidors i va tornar al camp després d'absentar-se 17 minuts per una baralla que va ser reprimida per la policia brasilera.

Els incidents es van iniciar just quan pels altaveus de l'estadi brasiler es va reproduir l'himne argentí. Aleshores es va desfermar una baralla entre alguns aficionats brasilers i argentins, que es va allargar durant diversos minuts. La policia, totalment desbordada i sense capacitat per acabar amb la lluita, va començar la seva particular repressió atacant els seguidors visitants, mentre que els jugadors argentins, ja preparats per a començar el partit, es van dirigir en grup fins a la tribuna sud del Maracanà per demanar calma als aficionats. Per aquest motiu els jugadors argentins van decidir marxar cap als vestidors i van dir que esperarien uns minuts fins que la situació fos controlada.

Una situació que no és estranya, ja que en l'últim clàssic de les eliminatòries mundialistes entre l'Argentina i el Brasil, disputat el 2021 a Sao Paulo, també va ser interromput després de cinc minuts de joc per agents sanitaris que van acusar quatre jugadors de l'Albiceleste d'haver violat les normes de prevenció de la covid per no haver guardat una quarantena. Un partit que va ser ajornat, però que mai es va reprendre.

Victòria de l'Argentina i adeu a Scaloni?

A nivell futbolístic el partit el va decantar Otamendi amb un solitari gol al minut 63 després d'un córner. Una expulsió del brasiler Joelinton per una agressió a Rodrigo De Paul en els minuts finals va acabar deixant el Brasil sense opcions a l'empat. I els brasilers, encara més ensorrats després de sumar la tercera derrota consecutiva i ja sense conèixer la victòria en quatre partits seguits.

El duel, per si fos poc, també va estar marcat per les declaracions de Lionel Scaloni, l'entrenador de l'Argentina, després d'aconseguir el Maracanazo. "Vull un temps per pensar perquè aquesta selecció necessita un entrenador que tingui totes les energies possibles", va deixar caure Scaloni.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!