Havia plogut molt des de l'última roda de premsa d'Ernesto Valverde. L'entrenador del Barça no parlava davant els mitjans de comunicació des del 20 de maig, després de l'últim partit de Lliga de la temporada passada, i en la prèvia del primer amistós de la pretemporada, contra el Tottenham, el tècnic extremeny ha repassat l'actualitat blaugrana sense miraments ni pèls a la llengua.

Valverde ha informat que el fitxatge de Malcom ha estat una aposta "del club" i que "serà titular o no en funció del seu rendiment". "És un jugador jove amb projecció que el club pensa que ens pot ajudar. Feia temps que se'l seguia", ha seguit explicant, mentre reconeixia que existeix la possibilitat "que jugui contra el Tottenham". L'entrenador, a més, també ha explicat que els fitxatges de l'extrem brasiler, d'ArthurLenglet no haurien de ser els únics fitxatges de l'estiu, doncs "hem tingut una baixa important (Paulinho) i també ha marxat Iniesta".

"Estem oberts a qualsevol possibilitat. Els jugadors que han vingut i els joves del filial tenen un perfil semblant. És possible que fem més fitxatges. L'objectiu és aspirar a tot i volem fer un equip competitiu. Volem un jugador que encaixi amb el nostre estil, necessitem interiors que generin joc i que, si pot ser, també tinguin arribada", ha dit el tècnic culer, que ha tornat a remarcar que a ell li agraden "les plantilles curtes".

La primera roda de premsa de Valverde després de les vacances no ha servit per tancar la porta de sortida a Yerry Mina. L'entrenador no compta amb ell tot i el seu gran Mundial de Rússia i no ha aprofitat les seves declaracions per posar fi als rumors sobre el futur del colombià. "Tenim cinc centrals, però ja veurem com van les coses. Hi ha molta rumorologia i nosaltres l'únic que busquem és tenir els millors centrals", ha valorat. Dembélé, per la seva banda, sí que ha rebut un missatge de confiança del seu dirigent: "Esperem que sigui la seva temporada. És un futbolista extraordinari i ens ha de donar moltes coses".

Paraula de Valverde

Malcom: "És un jugador jove amb projecció que el club pensa que ens pot ajudar. Si és titular o no dependrà del seu rendiment. Feia temps que se'l seguia. Ve rodat d'entrenaments i és possible que el veiem jugar contra el Tottenham".

Vermaelen o Yerry Mina?: Ja veurem com va tot. Ja sé que es parla molt sobre els centrals, sobre si hi ha molts esquerrans o molts dretans. Cal esperar. Sense cap mena de dubte, tindrem els millors centrals".

El mig del camp: "Estem oberts a qualsevol possibilitat i està clar que hem tingut una baixa important (Paulinho). Els jugadors que han vingut i els joves del filial tenen un perfil semblant. És possible que fem més fitxatges. Intentarem fer una plantilla competitiva tenint en compte que també ha marxat Andrés Iniesta".

El perfil que falta: "No depèn només de mi, el club i el mercat també han de dir la seva. Volem un jugador que encaixi amb el nostre estil, necessitem interiors que generin joc i, si pot ser, que també tinguin una mica d'arribada".

Dembélé: "Esperem que sigui la seva temporada. És un jugador extraordinari i ens ha de donar moltes coses. El seu any passat va ser accidentat per la lesió que va tenir, i tot i així ens va aportar molt. Si ha d'estar preocupat per Malcom? L'important és que hi hagi competència interna". 

Plantilla llarga: "A aquestes alçades, tots els equips estem en una situació semblant. Hi ha jugadors que tornen de cessions i jugadors del filial, i la pretemporada serà per ells una oportunitat i a nosaltres ens servirà per prendre decisions. Tothom que està aquí ens pot ajudar, però jo he dit sempre que prefereixo una plantilla curta".

Superpoblació de jugadors: "Intentarem gestionar la situació de la millor manera. Fins al desembre de l'any passat vam tenir una plantilla llarga i ho vam poder arreglar. Queda mercat i temps per buscar solucions. Ja veurem com van les coses". 

Bretxa generacional: "L'exigència del club no és només guanyar la Champions. Cal guanyar-ho tot. És evident que els veterans han d'ajudar els joves, però també a l'inrevés. Hi ha una exigència gran en aquest club. Al principi els joves hauran d'adaptar-se, però tots han d'estar preparats". 

Pretemporada sense estrelles: "L'any passat vam venir als Estats Units amb tot l'equip i és cert que és diferent. M'agradaria tenir-los a tots, però també m'agrada que els jugadors desconnectin després del Mundial, que tinguin un mes de vacances. Tot i així, no tots podran perquè volem que vinguin tots abans de la Supercopa". 

Un Madrid sense Cristiano: "És una baixa important com la d'Iniesta per a nosaltres. Ja veurem si la noten o no, però encara que Ronaldo no hi sigui el Madrid serà candidat absolut a guanyar-ho tot, igual que l'Atlètic de Madrid. Tots els equips intentem afinar millor la plantilla que l'any anterior, i són els resultats els que acaben dictant sentència".