Ernesto Valverde comença a aprendre tot allò que envolta el primer equip de futbol i les rutines dels futbolistes. El dia a dia de l'entrenador extremeny serà dur, però també tindrà temps per moure's en un ambient diferent. Per aquest motiu el nou entrenador del Barça, encara sense les exigències de l'inici de temporada, ha passat per la Ciutat Esportiva Joan Gamper per conèixer de primera mà el seu nou lloc de treball.

Juntament amb el president del club, Josep Maria Bartomeu, el secretari tècnic, Robert Fernández, el membre de la secretaria tècnica Urbano Ortega, i el director d’esports professionals, Albert Soler, s'han trobat a Sant Joan Despí per presentar-li les instal·lacions blaugrana. Durant la ruta el nou tècnic del primer equip de futbol ha visitat la sala de premsa, el camp d'entrenament Tito Vilanova, el seu despatx i els diversos camps de futbol.

Una visita que ha servit per introduir-se encara més en el que serà el seu nou club (com a entrenador). Com a curiositat, Valverde s'ha trobat amb Aleix Vidal a les mateixes instal·lacions del Barça en ple procés de recuperació de la seva lesió amb treballs específics de reforç al turmell dret.